Gluparija zvana briga

Piše
x-ica tim

Jul 08, 2019

Briga je uzaludno trošenje mentalne energije. Briga je kreiranje onoga što ne želimo. Briga je zaista najveća gluparija koju su ljudski um i ljudski rod ikada izmislili.

Briga je program koji nosimo iz djetinjstva, koji nam je nametnut odgojem, jer su se i naši roditelji brinuli, baš kao i roditelji naših roditelja. Pa eto, moramo i mi jer brinuti znači da smo odgovorni. Besmislica, pogotovo kada shvatite što radite brinući se!

Dan kada sam ja posve osvijestila ovu izmišljotinu uma bio je dan kada sam pročitala jedan duhovit oglas: „ Za 100 eura brinem vaše brige! “

O, Bože! Da! Kakva istina u ovoj duhovitosti! Na površini duhovito, u dubini inteligentno. I mudro. Kakvo odlično objašnjenje brige. Ovako sam ja doživjela ovaj oglas: Sve što trebam jest zamisliti da sam nekome platila da brine moje brige. Zar zaista nije svejedno brinula ja ili brinuo netko drugi? Važno je brinuti, zar ne?

Ako smo dosad vjerovali da ćemo brigom išta postići, onda nije važno tko brine. Lijepo platim nekome da brine dok provodim trenutke opuštena, ne brinući. Mene je zaista ovaj oglas prosvijetlio. I, posve promijenio moj odnos prema brizi. Svaki sljedeći put kada sam mislila da imam razlog za brigu, zamislila sam da sam platila nekome da brine, a ja uživam.

Nadam se da zaista razumijete koliko vam ova metoda može pomoći. Sljedeći put kada pred vas dođe neka briga, zamislite da ste nekome platili da brine vašu brigu. Ljudi, ista je stvar, brinuli vi ili brinuo neko drugi, shvaćate li? Eto, zašto je ta briga najveća glupost – jer je besmislena.

Brinuti znači i kreirati ono što ne želite.

Ako misli izazivaju emocije koje vibriraju, kako mislite da vibrirate dok brinete? Tada ste na niskoj vibraciji. Rješenje vašega problema nalazi se na visokoj vibraciji. Vibracija problema i rješenja na dvjema su različitim razinama. Zato vam najčešće odgovor na vaše pitanje i dođe tek kada prestanete misliti o njemu. Ne možete riješiti nešto dok ste fokusirani na problem.Imam za vas jedan savjet koji je meni posve promijenio pogled na probleme.

Prestala sam problem zvati problemom! Počela sam koristiti riječ izazov.

Riječ problem ima tešku vibraciju. Kada je izgovorite, zvuči kao da je tonu teška. Riječ izazov ipak zvuči lakše. Odmah se stječe dojam da je to nešto rješivo. Izazov zvuči pozitivnije od problema. Pokušajte, iznenadit ćete se promjenom poimanja problema. Kada ste u situaciji za koju znate da će vam izazvati brigu, usvojite sljedeću rečenicu i recite sebi: „ Kasnije ću o tome misliti.“

Kada nakon nekoliko puta uvidite da su se situacije rješavale brže kada ne brinete nego kada brinete, počet ćete i sami ovako živjeti. Rješenja će vam stizati prije problema. Promatranjem prethodnih događaja ili situacija shvatit ćete da ste bili na vibraciji rješenja i prije negoli se problem pojavio. Ovo je zaista fascinantno. Ako brinete, znači da ste fokusirani na ono što ne želite. Fokusom kreirate.

Birajte na što ćete misliti. Izbor je uvijek vaš. Što ćete kreirati? Ono što želite ili ono što ne želite? Sljedeći put kada pred vama bude izazov i vidite da počinjete brinuti, recite sebi:

Što imam od toga da sada razbijam glavu što će biti i kako ću ovo riješiti? Mogu li išta promijeniti u ovom trenutku? Ne mogu. Kasnije ću o ovome misliti, sada idem raditi nešto što me veseli.“

U početku neće biti baš lako jer ste godinama brinuli, ali vježbom će postajati sve lakše i lakše. Osobito sada kada znate da kreirate ono o čemu mislite. Najvažnije je u tim trenutcima podići vibraciju.

Evo duhovite i inteligentne izjave koja mene u sekundi katapultira u vortex: „ Ako nemate rješenje, stanite i divite se problemu!“

Komentari