MOVEMBER s Filipom Ude i Hrvatskom Parfemskom Kućom

Piše
Vedran Mikulić

Nov 16, 2018

Mjesec studeni  poznat je i kao MOVEMBER  što je pokret za podizanje svijesti o muškom zdravlju s naglaskom na rak prostate, testisa i samoubojstva kod muškaraca.

Milijuni muškaraca diljem svijeta u tu svrhu puštaju brk ili bradu kako bi se pridružili ovom pokretu. Naglasak pokreta Movember je na raku prostate jednom od najčešćih zdravstvenih problema muškaraca srednje dobi, ali nerijetko i mlađih.

Brico_Filip_Vrbanec

Po učestalosti taj je zloćudni tumor u Hrvatskoj na visokom drugom mjestu. Prema nekim podacima od tog oblika raka u nas oboljeva čak 16% muškaraca, a smrtnost je oko 3%. I u ovom slučaju liječnici upozoravaju i ističu važnost preventivnih pregleda i pravovremenog  liječenja koje doslovno može spasiti život. Otkrivanje bolesti u što ranijoj fazi, znači veće šanse za potpuno izlječenje.

Ude_Vrbanec

S CILJEM SENZIBILIZACIJE ŠIRE JAVNOSTI O VAŽNOSTI BRIGE O VLASTITOM ZDRAVLJU, a posebno ovog mjeseca kod muškaraca, Hrvatska Parfemska Kuća pokrenula je manji projekat pod nazivom GO! MOVEMBER u suradnji s poznatim hrvatskim olimpijcem FILIPOM UDEOM.

Pod sloganom „ČUVAJ JAJA, PUŠTAJ BRK!“, te u suradnji s partnerima Strix Produkcijom i Brijačnicom Brico iz Čakovca snimljen je i video spot na temu MOVEMBERA koji je dostupan na youtube kanalu…

Budući je u početku bilo puno kampanja na temu Movembera, a posljednjih godina iste jenjavaju čime nedostaje važnost širenja svijesti o pravovremenom zdravstvenom pregledu kod muškaraca, a problematika je itekako i dalje svuda oko nas, pa čak i unutar vlastitih obitelji.

Brico

Hrvatska Parfemska Kuća pokrenula je ovaj projekt kojim želi ukazati na problematiku raka prostate i testisa u hrvatskom društvu.

Stoga ćemo na stranicama naše društvene mreže Facebook OD PONEDJELJKA 19. STUDENOG  DO NEDJELJE 25. STUDENOG održati tzv. MUŠKI TJEDAN te svaki dan darivati jednog od vas nekim od proizvoda Hrvatske Parfumerske Kuće.

U ime cijelog tima Go! Movembera svima puno pozdrava i veliko hvala!

Komentari