Google blokira milijune lažnih e-mailova o koronavirusu

Piše
Vedran Mikulić

Apr 18, 2020

Korisnicima Gmaila svakodnevno stižu razne lažne poruke o COVID-19, navodi Google. Google je odlučio tome stati na kraj i svakodnevno blokira na milijune takvih mailova.

Pandemija je dovela do velikog broja krađa identiteta uz pomoć kojih pojedinci pokušavaju prevariti korisnike kako bi otkrili osobne podatke, prenosi CNN.

Google navodi kako blokira više od 100 milijuna mailova dnevno. samo prošli tjedan petina poruka je bila povezana s koronavirusom. Googleov Gmail koristi 1,5 milijardi ljudi.

U ovim lažnim porukama prevaranti se predstavljaju kao čelnici iz Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i pokušavaju korisnike ubijediti da doniraju novac. Također, predstavljaju se i kao dužnosnici vlada i nude razne oblike financijske pomoći. Google navodi da može blokirati više od 99,9% lažnih poruka.

Bez obzira što Google radi sjajan posao, upozoravamo vas da ne nasjedate na ovakve mailove, ne odgovarajte na njih i što je najbitnije, nikome ne ostavljajte svoje osobne podatke, to vas može skupo koštati.

Komentari