Grad Zagreb dijeli 100 stipendija

Piše
Iva Bucić

Oct 21, 2016

Grad Zagreb podijelit će 100 stipendija – četiri studenticama i studentima s umjetničkih i 96 onima sa znanstveno-istraživačkih sveučilišnih studija u Zagrebu. Prijave se zatvaraju u srijedu, 2. studenog.

Valja za početak napomenuti kako stipendisti nakon diplome moraju najmanje onoliko vremena koliko su primali stipendiju raditi na području metropole, ili eventualno negdje drugdje u Hrvatskoj ako dobiju dopuštenje Grada Zagreba. Ako ne prihvate ponuđeni posao, daju otkaz prije predviđenog roka ili ako ne dostave podatke o tijeku školovanja i zaposlenju stipendisti će morati vratiti primljeni iznos stipendije.

Stipendija stoji na raspolaganju redovitim studentima upisanima na minimalno treću godinu studija – dakle mogu se prijaviti studenti treće ili više godine integriranih te treće ili četvrte godine preddiplomskih studija kao i studenti i studentice diplomskih studija, koji su po godini prosječno prikupili bar 54 ECTS-a. Uz to je potreban minimalan prosjek ocjena od 4,0, a kandidati ne smiju imati zaostajanja na studiju. Osim hrvatskog državljanstva, potrebno je, naravno, i stalno prebivalište u Zagrebu, i to najmanje jednu godinu prije objave natječaja.

Osim životopisa, rodnog lista, domovnice, potvrde o prebivalištu i statusu studenta te eventualnog dokaza o objavljenim radovima, sudjelovanjima u projektima te osvojenim nagradama, potrebno je priložiti i molbu za dodjelu stipendije. Dokumentaciju treba poslati poštom na adresu Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport, 10000 Zagreb, Ilica 25, s naznakom za Natječaj za dodjelu Stipendije Grada Zagreba studentima ili osobno predati u sobi 49 ili 55, III. kat, odnosno u pisarnici u prizemlju.

Više informacija potražite ovdje.

Komentari