Dobitnici Hanmacos paketića prirodnih proizvoda

Piše
Ines Gerl

Nov 30, 2018

Paulina Reil, 35-godišnja medicinska sestra iz Zagreba, sretno udana majka dvoje djece, do prije dvije godine nije mogla ni zamislit da će dati otkaz te u svojoj kući pokrenut pravu malu manufakturu prirodne kozmetike. 

Ovo je Paulinina priča:

*

“Otkad znam za sebe volim kremice, losione, mackanja i trackanja. Kupovala sam ih u drogerijama birajući lijepu ambalažu i fin miris. Malo pomalo krenule su alergije i crvenilo pa se tako i moja svijest o sastojcima u kozmetici počela mijenjati.
Još kao dijete gledala sam baku kako sama radi svoju kozmetiku.
Okružena vrtom i cvijećem počela sam proizvodit prve macerate za svoje potrebe.
Prirodna je kozmetika skup sport, nećemo se zavaravat. Sastojci koji su organski i 100% prirodni –  nisu jeftini. Tu je i ambalaža. I treba znati to raditi.
Kasnije sam završila tečaj aromaterapije kako bih se mogla baviti time profesionalno. U početku nisam puno toga znala pošto literature za izradu prirodne kozmetike baš i nema puno tako da je upis na aromaterapiju bio prirodan slijed.
Imala sam od početka vrlo dobre kritike i kad sam vidjela da se to ljudima stvarno sviđa, krenula sam cijelim srcem u proizvodnju.”

WhatsApp Image 2018-11-26 at 23.46.28

“Čini mi se da je sve više ljudi okrenuto ka prirodnoj kozmetici i uopće prirodnijem načinu života što je dobro jer industrijska kozmetika je sve agresivnija. Reklama prodaje proizvod, a kvaliteta je upitna.

Kada radimo prirodnu kozmetiku imamo potpuni uvid u sve sastojke, napravljena je prema potrebama naše kože, miriši kako ja hoću, zapakiram kako ja hoću, svi sastojci su 100% prirodni, ne zagađujemo okoliš, nije testirana na životinjama i sama izrada je vrlo zabavna.”

WhatsApp Image 2018-11-26 at 23.46.30 (1)

Ono što je štetno u industrijskoj kozmetici:

  • soda lauril sulfat (SLS) – može izazvati iritaciju kože i sluznice oka (paste za zube, šamponi, pjene za brijanje..)
  • parabeni (methil, propil, butil, etil) – naftni su derivati  i služe kao konzervansi. Povezani su uz iritaciju kože, rak dojke i mogu promjeniti hormonsku ravnotežu
  • DEA –  služi za vlaženje u kremama, losionima i šamponima- kancerogena je
  • formaldehid – najčešći i najopasniji konzervans, dugotrajno korištenje izaziva iritaciju i promjene na koži
  • razni umjetni dodaci poput sintetičkih zrnaca i komadića plastike koji u sredstvima za piling jako nadražuju kožu ili pak jaki antibakterijski dodaci, pogotovo u sapunima, koji potpuno skinu zaštitni kiseli sloj s kože (PH 4,5 – 6,5)

“Moji najdraži proizvodi su i dalje kreme za lice te lip balm za njegu usana.
Posebno me veseli što proizvodim i liniju za bebe –  zaštitne kreme za pelensko područje i njegu kože te kupke za lakši san.”

WhatsApp Image 2018-11-26 at 23.46.30

Upitala sam Paulinu kako njegovati koži u zimskim mjesecima:

“Koži treba vitamina i zaštitna njega. Grijanje dodatno isušuje kožu pa joj treba više svakodnevne njege. Za usne lip balm koji ce zaštiti usne od vjetra te kremu za lice sa vitaminima koja ce vašu kozu nahraniti i dati joj sve potrebne tvari za hladne i vjetrovite dane.”

Sretni dobitnici Hanmacos paketića prirodnih proizvoda su: FILIP PELIVANOVIĆ i ANA HERCEG! 🙂

*

Photo galerija (10 slika)

Komentari