Innovation Days u organizaciji EIT Healtha

Piše
Petra Haleš

Nov 04, 2019

Hrvatski studenti imaju priliku podijeliti svoje ideje za razvoj inovacija u području zdravlja i zdravstvenog sustava.

Innovation Days (iDays) je jedinstveni program u sklopu kojeg se nekoliko puta godišnje promoviraju inovacije u području zdravlja među studentima kroz jednodnevne ili dvodnevne programe koji se održavaju u akademskim institucijama širom Europe. Upravo je Hrvatska jedna od 20 država EU u kojoj će se 7. studenog ove godine održati program  iDays u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu.

Tijekom niza programa koji se provode između listopada i studenog, studenti će imati priliku prezentirati i razvijati svoje zdravstvene projekte u 20 europskih država u sklopu 31 partnerske organizacije. Innovation Days (iDays) organizira EIT Health – najveća europska mreža inovacija koja okuplja više do 140 vodećih medicinskih, tehnoloških i farmaceutskih kompanija, centara za istraživanja i najboljih sveučilišta unutar EU. Tijekom jednodnevnog ili dvodnevnog programa, studenti će imati priliku upoznati se s praktičnim alatima u zdravstvenim inovacijama i raditi u multidisciplinarnim timovima na rješavanju stvarnih životnih zdravstvenih izazova.

iDays održat će se 7. studenog  u Zagrebačkom inovacijskom centru, u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu, EIT Health HUB-a za Hrvatsku.

Glavni cilj programa je naučiti kako ideje pretvoriti u prave projekte s poslovnom vrijednošću, a program je namijenjen studentima svih razina sveučilišnih studija. U sklopu programa, sudjelovat će brojni stručnjaci među kojima su uspješni predavači i treneri koji će studentima predstaviti praktične alate u inovacijama, procesu razmišljanja i razvoju inovativnih rješenja. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na: iday@unizg.hr.

Studenti će se unutar formiranih multidisciplinarnih timova upoznati s izazovima u okviru EIT Health teme „Bringing Care Home – Izazovi aktivnog i zdravog starenja od mladosti do duboke starosti!“ i uz pomoć mentora odgovoriti na postavljene izazove predloženim inovativnim rješenjima. Stručni žiri ocjenjivat će njihova rješenja prema standardnom kriteriju bodovanja za dodjelu nagrada najboljim timovima koji će pak biti pozvani 1. prosinca na Winners Event u Parizu. Na Winners Event-u će se okupiti svi pobjednički timovi sa svih sudjelujućih sveučilišta, a studenti će dobiti podršku i financijske resurse za daljnji razvoj svojih ideja kao i priliku za dodatno učenje o metodologiji inovacija.

iDays su zamišljeni za studente kao prvi korak na putu razvoja inovacija u zdravstvu. Ovi programi već su potaknuli više od stotinu studenta diljem Europe da započnu svoj put razvoja inovacija“, izjavila je Mónika Tóth,  voditeljica programa EIT Health Innostars RIS i istaknula kako je ove godine više od 40% iDays-a organizirano od strane EIT Health HUB-ova u srednjoj, istočnoj i južnoj Europi što upravo Europu čini jednom od najprogresivnijih regija u razvoju lokalnog inovacijskog sustava kao i u usavršavanju vještina velikog broja talenata.

1

EIT Health podržava naprednije regije u otkrivanju i razvoju inovacija u zdravstvu putem regionalne sheme inovacija i angažmanom u pronalaženju najboljih talenata u srednjoj, istočnoj i južnoj Europi. Kao rezultat, EIT Health suradnici u ovim regijama dobit će priliku organizirati iDays u narednim tjednima i za sljedeću godinu.

Kalendar održavanja iDaysa diljem Europe možete pogledati: ovdje.

 

 

Komentari