IPODI stipendije za istraživačice

Piše
Lorena Sikavica

Oct 10, 2018

Internacionalna postdoktorska inicijativa (IPODI) Tehničkog sveučilišta u Berlinu dio je inicijative rodne jednakosti, kojoj je cilj povećati broj žena na liderskim pozicijama.

Od 2013. do lipnja 2018. ovaj je program osigurao 26 dvogodišnjih stipendija izuzetnim istraživačicama. Program je pripremljen za istraživačice, bez obzira na njihovu nacionalnost ili dob i otvoren je za prijave u svim područjima istraživanja koja su predstavljena na sedam fakulteta Tehničkog sveučilišta u Berlinu (TU Berlin).

Istraživačice koje se vraćaju s razdoblja internacionalne mobilnosti (istraživanja izvan Njemačke), mobilnosti između sektora (rad u privatnom sektoru) ili nekademske mobilnosti (na primjer s porodnog dopusta) posebno se ohrabruju da se prijave.

Natječaj je otvoren za one kandidatkinje koje imaju najviše 10 godina istraživačkog iskustva, nakon postizanja doktorskog stupnja obrazovanja.

IPODI je sufinanciran putem Programa sufinanciranja Marie Sklodowska-Curie Actions Europske komisije. Zahvaljujući velikom uspjehu ovog programa, TU Berlin je odlučio sponzorirati tri dodatne pozicije, do 2022. Njemačka rektorska konferencija spominje IPODI kao dobru praksu internacionalizacije istraživanja na njemačkim sveučilištima.

Svaka IPODI stipendija je različita. Stipendistice predstavljaju širok raspon disciplina, od arhitekture do matematike. Nadalje, istraživačice mogu dobiti stipendiju u raznim stadijima u svom profesionalnom životu. Neke su tek započele svoje postdoktorsko razdoblje, a neke su već u statusu pridruženih profesorica, a IPODI im omogućava sredstva, kako bi poduzele potrebne slijedeće korake za unapređenje svoje karijere.

Stipendija:

  • dvogodišnji ugovor o zapošljavanju pri TU Berlin, s kompetitivnom plaćom, koja uključuje socijalno i zdravstveno osiguranje, kao i mirovinsko.
  • dodatno se svakoj stpendistici pokrivaju troškovi istraživanja do iznosa od 10.000 eura.
  • svaka stipendistica dobiva mentora i vježbe prilagođene svakoj od njih
  • IPODI pokriva troškove i za dva tečaja njemačkog jezika godišnje.
  • za kandidatkinje s djecom postoji i mogućnost fleksibilnog radnog vremena te čuvanja djece

Rok za prijavu: 14. prosinca 2018.

Za prijavu i više informacija posjetite službene web stranice

Izvor: stipendije.info

Komentari