Ispuni prijavnicu i postani novi EU Careers ambasador

Piše
Vedran Mikulić

Mar 18, 2020

Program studentskih ambasadora EU karijera provodi se na sveučilištima diljem Europske unije, a zadnje dvije godine u Republici Hrvatskoj ulogu ambasadora obnaša Tea Babić, studentica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Europski ured za odabir osoblja (European Personnel Selection Office – EPSO) svake godine traži motivirane studente s izvrsnim komunikacijskim i organizacijskim vještinama koji su željni učiti i dijeliti to znanje, ali i sposobni se prilagoditi različitim situacijama i donijeti kvalitetu i rezultate.

Trenutačno su otvorene prijave za nove ambasadore, a od sljedeće akademske godine u program će u Republici Hrvatskoj biti uključeno Sveučilište u Rijeci. Stoga, pozivamo sve studente koji studiraju na Sveučilištu u Rijeci da se do 20. ožujka 2020. godine prijave i postanu novi ambasadori EU karijera koji će biti kontakt zainteresiranima za EU karijeru, koji će držati predavanja i posjećivati sajmove karijera i redovito izvršavati sve svoje zadatke.

12

Više informacija možete pronaći na sljedećoj poveznici.

“Do sada sam provela nekoliko predavanja na kojima je sudjelovalo više od 400 mladih ljudi, a uz to sam i ostvarila brojne suradnje s različitim institucijama i fakultetima.

Od svega izdvajam suradnju s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj na događaju Translating Europe gdje sam u Osijeku i Zagrebu održala izlaganje o mogućnostima stažiranja i zapošljavanje u institucijama EU za studente prevoditeljskih studija, s Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj, s Europskim domom Zagreb i Europskim pokretom Hrvatska, s Centrom za mlade grada Zagreba i dr.

Osim što sam upoznala broje mlade ljude koji imaju interes za radom u institucijama Europske unije i ostvarila brojne suradnje, posebno bih htjela istaknuti iskustvo koje sam dobila obnašajući ulogu ambasadorice EU karijera.“  -govori Tea Babić koja ove akademske godine završava svoj drugi mandat kao EU Careers Student Ambassador.

Europski ured za odabir osoblja, sa sjedištem u Bruxellesu, priprema i provodi selekcijske postupke za gotovo sve institucije i agencije Europske unije. Ako se primjerice želite zaposliti u Europskom parlamentu, Vijeću, Komisiji, Europskom sudu, Revizorskom sudu, Gospodarskom i socijalnom odboru, Odboru regija i uredu europskoga Ombudsmana u većini ćete slučajeva morati proći EPSO selekcijski postupak.

Komentari