Job Fair posjetilo više od 4 tisuće studenata

Piše
Lorena Sikavica

svibnja 17, 2019

Četrnaesti Job Fair srušio je sve rekorde! Dvodnevni sajam poslova na Fakultetu elektrotehnike i računarstva privukao je više od četiri tisuća studenata i 115 poduzeća. Sajam poslova posjetili su i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić te rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras.

Poduzeća u potrazi za studentskim talentima

Jako velik broj studenata posjeti sajam tijekom dva dana, a naš štand obično posjeti 700 do 800 ljudi. Tijekom sajma skupljali smo QR kodove studenata i pozivali ih na ljetnu praksu, istaknula je Tanja Bulbuk Jergović voditeljica HR odjela u Infinumu i nadodala kako nakon Job Faira imaju u planu regrutaciju studenata u njihovo poduzeće.

Talentirane IT stručnjake traži i tvrtka CROZ. Jelena Gašpar iz odjela za PR & marketing istaknula je kako trenutačno u poduzeću imaju nekoliko otvorenih pozicija te da ne sumnja kako će se pozicije nakon sajma poslova popuniti.

Već treću godinu smo tu. Volimo biti dio Job Faira zbog odlične organizacije i sve većeg broja studenata koji posjećuju sajam i naš štand. 

Jedan od posjećenijih štandova na Job Fairu bio je štand poduzeća Rimac Automobili.

Zadovoljni smo odazivom i interesom studenata za našu tvrtku. Privlače ih naše tehnologije i mogućnosti rada. Trenutačno imamo 50 zaposlenih studenata, a u dva dana sajma poslova razmijenili smo puno kontakata. Vjerujem kako će se ta brojka i povećati, izjavila je Valerija Šemper iz odjela za ljudske potencijale poduzeća Rimac Automobili.

Stjecanje znanja na radionicama i predavanjima

Tijekom sajma poslova, poslodavci su se studentima predstavljali na radionicama i prezentacijama. Posjetio sam nekolicinu predavanja na ovogodišnjem Job Fairu. Dojmio me se način na koji su predavači prezentirali teme o kojima ne možemo inače čuti na fakultetskim predavanjima. Sudjelovao sam na jednoj radionici, a tijekom tih 90 minuta sam stekao znanja i iskustva koja će mi uvelike pomoći u trenutnom poslu, istaknuo je Ivan Zlatar, student pete godine FER-a.

Premda je ponuda poslova i praksi usredotočena na studente FER-a i srodnih STEM fakulteta, zaposlenici Atlantic grupe istaknuli su kako im je drago jer su na štand njihovog poduzeća, čija je primarna djelatnost proizvodnja i distribucija hrane, pristizali zainteresirani studenti.

Zanimljiva nam je raznolikost studenata, od brucoša do apsolvenata i što su svi otvoreni za nova iskustva te nisu fokusirani isključivo na programerska poduzeća.

Sajam poslova organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a i Klub studenata elektrotehnike.

Photo galerija (9 slika)

Komentari