Juniori Cibone srušili Zvezdu i osvojili ABA Ligu!

Piše
Mateo Galić

Apr 07, 2019

U prepunoj dvorani ”Vijuš” u Slavonskom Brodu juniori Cibone uvjerljivom su predstavom srušili Crvenu zvezdu i u Zagreb donose trofej ABA Lige!

Prvo se poluvrijeme gledala dobra, dinamična utakmica u kojoj se Cibona bolje snalazila, imala je kontrolu nad utakmicom, a šuterski su bili raspoloženi i jedni i drugi. Roko Prkačin je postigao 16 poena i 3 skoka,  Sandro Rašić je ubacio 14 i to 4 trice iz 5 pokušaja.

Predvođena upravo tim dvojcem Cibona je krenula odlučno u nastavak kad je odmah na startu nastavio rešetati Rašić sa još jednom tricom da bi susret završio sa 25 poena od čega čak 7 trica iz 12 pokušaja, Prkačin sa 23 poena, 8 skokova i 6 asista.

Posebno priznanje dobio je Roko Prkačin koji je proglašen za MVP-a finalnog turnira. U polufinalnoj utakmici s Cedevitom bio je najbolji igrač utakmice sa 26 poena, 14 skokova i i 4 asista da bi u finalu nastavio jednakim ritmom ubacivši 23 poena sa 8 skokova i 6 asista.

U najbolju petorku turnira uvršten je Cibonin dvojac Roko Prkačin i Sandro Rašić, zajedno sa Cedevitinim Rokom RadovićemIgokeinim Daliborom Ilićem i Bojanom Tomaševićem iz Crvene zvezde.

”Ne mogu biti ponosniji na svoje momke i sretniji zbog uspjeha Kluba i svojih igrača koji su danas u najbitnijoj utakmici pokazali kolika količina srca, energije i kvalitete postoji u njima i koji su u potpunosti danas zaslužili ovaj uspjeh. Pobjeda je time veća što je Zvezdi ovo i prvi poraz u juniorskoj ABA Ligi, oni dosad nisu znali za poraz. Pripremali smo se na takav način da im pokušamo razbiti njihov ritam igre, usporiti igru, da igraju našu igru što smo u najvećem dijelu utakmice i uspjeli. Silna energija i kvaliteta, potezi koje su igrači izvodili to je nešto nezamislivo, trener u takvim situacijama i nema nekakvu posebnu ulogu, igrači jednostavno  vode igru, osjećaju, danas su bili na nekoj maksimalnoj mogućoj razini i ja još jednom svima čestitam. Veliki, veliki uspjeh za Klub i prije svega poticaj za još kvalitetniji, dugotrajan rad koji je potreban da ti momci mogu biti vrhunski seniori i igrati za najbolje klubove i ja im to od srca želim.”– izjavio je u jednom dahu trener Ivan Juran i nastavio…

”Htio bi se zahvaliti i voditelju omladinskog pogona Davoru Škari na ukazanom povjerenju kroz cijelo ovo vrijeme, treneru Anti Samcu sa svojom pomoći  i energijom kojom je jako pridonio ovm uspjehu, direktoru Čavloviću na maksimalnoj podršci koju nam je pružao cijelo vrijeme i bodrio nas tako da smo danas svi disali kao jedan a onda kad dišemo kao jedan sa ovakvim momcima- nema straha nikakvog i dogode se stvari kao danas. Neću uopće izdvajati igrače jer je to pobjeda cijelog tima, željeli su ovaj trofej i uspjeli su ga ostvariti. Čestitam im još jednom i neka uživaju u ovome!”

Dirljiv trenutak uslijedio je kad su se po završetku utakmice  mladi Cibosi okupili i posvetili trofej svom nekadašnjem suigraču, prerano preminulom Leonu Salopeku!

Komentari