Kako napisati uspješnu projektnu prijavu za Individualnu stipendiju

Piše
Petra Haleš

svibnja 28, 2019

Radionica ”Kako napisati uspješnu projektnu prijavu za Individualnu stipendiju: čitanje projektnog prijedloga iz perspektive evaluatora” održat će se  12. lipnja 2019. godine u prostorima Agencije za mobilnost i programe Europske unije (dvorana Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža u prizemlju), Frankopanska 26, Zagreb, s početkom u 10 sati.

Radionica je namijenjena prvenstveno iskusnim istraživačima (doktori znanosti, odnosno istraživači s više od 4 godine istraživačkog iskustva) koji namjeravaju prijaviti Individualnu stipendiju 2019. godine.

Cilj radionice je predstaviti koncept projektne prijave Individualne stipendije te sudionike upoznati s viđenjem projektnog prijedloga očima evaluatora. Kroz praktične savjete i uvid u koncept projektnog prijedloga, sudionici će moći primijeniti naučeno kako bi prepoznali prednosti i nedostatke vlastitih projektnih prijedloga.

Radionicu će voditi dr. sc. Mihaela Perić, dugogodišnja evaluatorica Marie Skłodowska-Curie individualnih projektnih prijedloga te dr. sc. Branka Bernard, prijašnja nacionalna osoba za kontakt za Marie Sklodowska-Curie akcije s dugogodišnjim iskustvom znanstvenog projektnog upravljanja.

U cilju učinkovite pripreme za sudjelovanje na radionici kroz praktičan zajednički rad, prijavljeni sudionici će mailom primiti e-learning materijale, koji obuhvaćaju prezentacije te poveznice na dodatne materijale. Raspored dostave e-learning materijala je:

  • lipnja – Pozdrav i predstavljanje treninga, pregled i osnove MSCA stipendija
  • lipnja – Pisanje prijave: IMPACT – zašto je učinak najvažniji dio prijave
  • lipnja – Pisanje prijave: EXCELLENCE – kandidata, mentora i prihvatne institucije
  • lipnja – Pisanje prijave: IMPLEMENTATION – ekosustav uspješnog projekta
  • lipnja – Tehnička pravila i dokumentacija
  • lipnja – Kad i kako napisati ETHICS samoprocjenu

Kako bi bili primljeni na radionicu, sudionici će trebati odgovoriti na nekoliko pitanja čiji su odgovori pokriveni u materijalima za učenje. Prijavljenim sudionicima testove će dostavljati treneri radionice. Prijavljeni sudionici koji neće proći zadane materijale neće moći sudjelovati na radionici 12. lipnja 2019.

Rok za prijavu na radionicu je 3. lipnja 2019. Budući da je broj mjesta na radionici ograničen, molimo da se što prije prijavite na radionicu putem sljedeće poveznice.

Mogućnost sudjelovanja na radionici bit će odobrena prijaviteljima prema redoslijedu zaprimanja potpune prijave. U slučaju popunjenosti kapaciteta, organizator zadržava pravo odbiti prijavitelje koji, u skladu s uputama trenera, nisu dostavili odgovore na kratke testove

Komentari