Pomoć beskućnicima tijekom pandemije koronavirusa?

Piše
Mateo Galić

Mar 16, 2020

Beskućnici su jedna od najugroženijih skupina u našem društvu. Njima se teško samoizolirati, često nemaju pristup zdravstvenoj skrbi te im je izrazito teško i pridržavati se uputa za postupanje tijekom epidemije koronavirusa Nacionalnog kriznog stožera.

Hrvatska mreža za beskućnike upozorava na tešku situaciju u kojoj se nalazr beskućnici, posebice u ovakvim trenutcima.

“BESKUĆNICI I CORONAVIRUS Higijena, higijena, perite ruke, pušite nos u maramicu…upozorenja su Stožera civilne zaštite, Kako? Jedino je sigurno da su im dobro provjetreni prostori u kojima spavaju.

Hoće li se i njima pomoći da zaštite sebe i druge. Teško, do sada se nitko nije obratio niti nama niti nekoj od naših članica s inicijativom da se pomogne beskućnicima koji prebivaju na ulici i u napuštenim objektima, a takvih je u RH najmanje 2000.

Opet sami moramo u akciju i već sutra u Zagrebu krećemo na teren. Nadamo se da ćemo sa skromnim financijskim sredstvima s kojima raspolažemo uspjeti kupiti bar nešto higijenskih maramica i dezinfekcijskih sredstva.

Molimo i građane za pomoć iako znamo da i sami teško dolaze do navedenih sredstava. Navedena sredstva i pokoju konzervu možete donijeti u HMB, Branimirova 53 od 9,00 do 15,00.

S obzirom da dobivamo mnoge upite u inbox stavljamo javno informacije te svoje donacije možete uplatiti na:

Hrvatska mreža za beskućnike

Zagreb, Ilica 223

OIB: 53916061811″, navodi se u objavi na Facebooku Hrvatske mreže za beskućnike.

Izvor: n1info

Komentari