Kako me Televisia presenta odvela 10 000 km daleko od doma – 2. dio

Piše
Ines Gerl

Nov 23, 2018

Tulum – raj za hipstere

Obala nas zove, vrijeme je za kupanje, odmor i nula razgledavanja. Sa svih strana čujemo Tulum, Tulum, Tulum. Meka turista koja je zadržala onu svoju hipi čar zbog koje se i dolazi. Nerijetko ćete ovdje vidjeti Kardashiane, Maju Šuput i sl.

Čuli smo za prekrasne plaže te ih odlučili vidjet vlastitim očima. Ali nas je odmah privuklo nešto drugo.

Toliko o nerazgledavanju.

Casa Malca, ljetnikovac Pabla Escobara. Jedna sam od onih koji nikad nisu gledali Narcose. Za Pabla znam ovako iz opće kulture. Zanimljiva njuška moram priznat.
Njegov ljetnikovac je otkupio skupljač umjetnina Lio Malca te ga preuredio u super turbo skupi art hotel na plaži ali je zadržao nešto Pablovog interijera kao na primjer stolicu za mučenje. Jadan Pablo nije mogao mirovati ni na odmoru.

WhatsApp Image 2018-11-21 at 09.59.35

Na samom ulazu dočekuje nas nekolicina zaštitara kojima uljudno i sa smješkom objasnim kako sam jedna od onih dosadnih blogera koji moraju sve pronjuškat te veliki fan prijašnjeg vlasnika. Odmjeri mi Pablovu majicu i press pass i kaže da izgledamo pitomo i da slobodno razgledamo i pofotkamo sve, samo da ne ometamo goste. Čitala sam o ukletim kućama ali nisam zamišljala da ću se zateći u jednoj. Ispred kuće nalazi se kauč za ljuljanje. Jer tko još ima obične ljuljačke?!
Neki gost se ode ljuljat. Ja čekam red. Čujem bum tras i krikove. Cijeli kauč je pao na njega. Izlazim iz reda za čekanje.

WhatsApp Image 2018-11-21 at 09.59.36 (1)
Ulazim u Pablovu dnevnu sobu. Svega par komada namještaja. Odjednom osjetim bol u koljenu. Ispred mene se zatekao stolić kojeg prije nije bilo. Par minuta kasnije Danijela isto nešto pogodi u ruku. Vrag je odnio šalu. Odemo na Pablovu plažu ispred kuće. Prvi put u životu poželim da sam bogata. Ovo je savršenstvo. Dopušteno nam je i kupanje ali ne stignemo.

WhatsApp Image 2018-11-21 at 09.59.36
Hodamo po obali po ostalim plažama. Pijesak je topao i bijel, a more tirkizno. Palme se sneno njišu stvarajući ugodan hlad ispod njih. Lijeno ispijamo mojito za 7 kn i razmišljamo što smo to dobro napravili u životu da smo ovo zaslužili.

WhatsApp Image 2018-11-21 at 10.01.14 (1)
Nakon popodnevnog odmora otkrivamo noćni život u centru Tuluma.
Ovdje se nađe za svakog ponešto. Dress code je indian shop. Brendovi ne dolaze u obzir. Ni cipele. Svi su opušteni i veseli. I mi smo bili dok nismo ušli u apartman. Odmah sa vrata je bilo jasno da smo opljačkani. Sve nam je izvađeno iz torbi i ormara i pobacano po sobi. Zovem policiju. Ne diramo ništa u sobi. Dolaze 4 policajca, svaki sa svojim vozilom. Nijedan ne priča engleski. Super. Znanje jezika iz Marisol ovog puta ne pomaže puno.

Nešto naškrabaju u svoj blokić i kažu nam “To vam je tak, to je Meksiko.”
Vidno šokirana, vadim viski. Natočim čašu. Ponudim i policajce. Prihvaćaju. Ostalih 20 minuta sjedimo na terasi, pušimo i ispijamo viski dok čekamo prevoditeljicu. Ona nam uzme izjavu i kaže da pogledamo što nam je nestalo. Tek tada uočavamo koliko je ova pljačka apsurdna. Uzeli su mi bluetooth zvučnik, punjače, kemijsku, nešto sitno eura i to je to. Dokumenti su ostali netaknuti. Nakit također. Kad su se umorili su sjeli, složili si sendvič od naše hrane i popili nam pive. Ovo je tragikomedija. Nije neka šteta, žao nam jedino punjača jer su poprilično skupi u dućanima.
Pokupimo se iz smještaja, prespavamo na plaži i s novim dozivljajima u glavi vozimo dalje.

Photo galerija (9 slika)

Komentari