KFC nudi nagradu od 11 000 dolara onome tko sina nazove Harland

Piše
Petra Haleš

Sep 06, 2018

Malo tko u svijetu djeci daje ime Harland. To je ime koje se doživljava zastarjelim i ostatkom nekih prošlih vremena. KFC to želi promijeniti.

KFC, američki restoran brze prehrane koji poslužuje samo piletinu u raznim varijantama objavio je vrlo neobičan natječaj – svatko tko dobije sina i nazove ga Harland (po osnivaču poznatog fast food lanca) mogao bi dobiti 11 000 dolara.

U uvjetima natječaja stoji kako šanse za vrijednu novčanu nagradu imaju roditelji čije se dijete rodi u Sjedinjenim Američkim Državama 9. rujna, na dan kad je rođen originalni Harland Sanders. Pobjednik će biti prvi rođeni, dakle, Harald koji je prvi došao na svijet na taj datum.

“To je odlično ime za dijete. Samo ga recite naglas – Harland. Plus, vaše dijete s genijalnim imenom moglo bi odmah dobiti 11 000 dolara za fakultet”, piše u objavi KFC-a.

A zašto baš taj iznos? To je zbog 11 vrsta začina koji idu u najpoznatiji proizvod KFC-a – pohanu piletinu. Kompanija tvrdi kako je taj iznos namijenjen za školovanje malenog Harlanda dvadeset godina kasnije.  Time navodi kako na umu treba imati da 11 000 dolara nije dovoljno za plaćanje niti jedne godine studija, a kamlo cijelog fakulteta, a čak i ako odlučite dijete nazvati Harland, novac će dobiti samo najbrže rođeni.

Izvor: Time

Komentari