Kninski će studenti tek dogodine dobiti studentski dom

Piše
Iva Bucić

Oct 29, 2016

Veleučilište Marko Marulić ove je godine upisalo dvanaestu generaciju, ali unatoč tome studentima još uvijek nije osiguran smještaj. Knin će studentski dom dobiti tek dogodine.

Država je Gradu Kninu, koji je investitor, tek nedavno uplatila četiri milijuna kuna za opremanje interijera i priključak na komunalnu infrastrukturu. Izvođač radova već je odabran i trebao bi s radovima početi za koji dan i završiti u roku od 60 dana. Doduše, ni građevinari još uvijek nisu gotovi s poslom. Primjedbe su stigle iz Udruge invalida, jer pojedini ulazi i prolazi nisu bili prilagođeni osobama s invaliditetom.

Adaptaciju dviju bivših vojnih zgrada sa 16,7 milijuna kuna financirala je EU, a mada je otvorenje najavljivano za listopad, 80 studentica i studenata u dom će se moći useliti tek dogodine. Projekt se, naime, nastoji realizirati već sedam godina, a Veleučilište Marko Marulić, kojem je Grad Knin odlučio prepisati dom, ove je godine proslavilo 11. rođendan. Svake godine kninsko Veleučilište na četiri studijska programa upiše oko 130 brucoša.

Izvori: HRT, Šibenski portal

Komentari