‘Konferencijsko prevođenje’ predstavlja se budućim studentima

Piše
Lorena Sikavica

Jun 27, 2017

U četvrtak, 29. lipnja u 18 sati, u Centru za poslijediplomske studije Sveučilišta u Zagrebu (Zvonimirova 8), drugi puta ove godine, budućim studentima bit će predstavljen sveučilišni interdisciplinarni poslijediplomski specijalistički studij Konferencijsko prevođenje.

Predstavljanje studija organizira se s ciljem informiranja potencijalnih budućih studenata i šire javnosti o ovom specijalističkom studiju te poticanja kandidata na upis studijskoga programa završetkom kojega im se otvaraju mogućnosti pronalaska zaposlenja širom EU. Institucije Europske unije već nekoliko godina osjećaju nedostatak vrhunskih simultanih i konsekutivnih prevoditelja za hrvatski jezik, što ovaj specijalistički studijski program čini dodatno atraktivnim.

Predstavljanje studija Konferencijsko prevođenje organizira Sveučilište u Zagrebu u suradnji s Općom upravom Europske komisije za konferencijsko prevođenje (DG Interpretation) i Upravom za konferencijsko prevođenje Europskoga parlamenta.

Program studija Konferencijsko prevođenje izvodi se na Sveučilištu u Zagrebu od ak. god. 2005./2006. Cilj programa je obrazovati profesionalne konferencijske prevoditelje.

U okviru programa specijalističkoga studija Konferencijsko prevođenje studenti ne uče jezik, nego stječu vještine konsekutivnog i simultanog prevođenja. Poznavanje stranih i materinjeg jezika preduvjeti su za upis na studij.

Više na: unizg.hr

Komentari