“Masovne katastrofe, zone sukoba i terorizam: Dan poslije”

Piše
Lorena Sikavica

Nov 21, 2017

auli Sveučilišta u Zagrebu u četvrtak 23. studenoga 2017. u 12 sati održat će se međunarodni kongres pod nazivom “Masovne katastrofe, zone sukoba i terorizam: Dan poslije”.

Na svečanom otvorenju prisutne će pozdraviti prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu i dr. sc. Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, nakon čega slijedi znanstveni program.

stručnom programu, koji će započeti u 13 sati i s manjim stankama trajati do svečanoga zatvaranja u 17:30 sati, predavanja će održati brojni profesori sa sastavnica Sveučilišta u Zagrebu te drugi gosti. Prirodne katastrofe, zone sukoba i terorizam od ranoga doba prate ljudsku vrstu.

Široka tema kongresa predstavljena je nizom pozvanih predavanja iskusnih znanstvenika iz različitih područja koji će pokušati dati odgovore ili barem smjernice na vrlo složena pitanja koja su danas naša neminovnost i koja imaju sve veći utjecaj na naš život.

Ured za forenzične znanost Sveučilišta u Zagrebu i dalje će njegovati i poticati interdisciplinarnost i multidisciplinarnost, koji pomažu razvijati nove ideje i inovativne istraživačke pristupe.

Izvor: unizg.hr

Komentari