Kongres studenata biotehnologije

Piše
Petra Haleš

Feb 26, 2019

Studentska udruga Probion djeluje na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. S ciljem dodatne edukacije studenata te omogućavanjem njihovog rasta kao znanstvenika i stručnjaka, Udruga organizira izvannastavne sadržaje u vidu predavanja, radionica i rasprava, redovno tijekom akademske godine.

Zbog interdisciplinarnosti djelovanja Udruge, studenti nisu strogo usmjereni u jedno područje znanosti već su skloni stalnom otkrivanju novih činjenica koje će im omogućiti rješavanje problema u njihovim karijerama, nakon diplome. Udruga trenutno broji pedesetak aktivnih članova i kandidata.

Kroz organizacije događanja studenti stječu dodatna znanja, vještine i organizacijske sposobnosti, educiraju javnost, bave se humanitarnim radom te upoznaju potencijalne buduće poslodavce. Nakon uspješnog prvog Kongresa studenata biotehnologije, koji je održan od 25. do 27. svibnja 2018. godine, organiziran je i drugi Kongres studenata biotehnologije s temom “Biotehnologija u 21. stoljeću”.

Kroz tri dana predavanja, radionica i izlaganja cilj je stvoriti i ojačati kontakt između samih studenata biotehnologije, stručnjaka te potencijalnih budućih poslodavaca, utvrditi i razmijeniti postojeća te steći dodatna znanja i vještine na području biotehnologije.

Kongres je, prije svega, namijenjen studentima biotehnologije iz Zagreba te biotehnologije i istraživanja lijekova iz Rijeke, ali i svim zainteresiranim stručnjacima područja biotehnologije i srodnih znanosti. Želja je, na međunarodnoj razini, predstaviti biotehnologiju u Republici Hrvatskoj te međusobno povezati studente i stručnjake iz regije.

Kongres će se održati od 17. do 19. svibnja 2019. u prostorima Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta (Pierottijeva 6, Zagreb).

Komentari