Jutro donijelo kraj ovogodišnjim STEM Gamesima

Piše
Petra Haleš

svibnja 15, 2019

Drugom izdanju STEM Gamesa nevjerojatno brzo došao je kraj. Ovogodišnje natjecatelje ni promjene vremena nisu spriječile da iz nadmetanja izvuku i posljednji atom snage te da odvažno brane boje svojih fakulteta u natjecanjima u znanju i sportu.

Ostatak sudionika, osim što je uživao u istima, svoje vijuge je imao priliku upregnuti u bogatom edukativno-zabavnom dodatnom programu ovogodišnjih Gamesa.

Natjecatelji u znanju u svoje su četiri Arene vodili gladijatorsku bitku za opstanak u kojoj su isplivali upravo oni koji su kroz cijeli tjedan nadmetanja zajedništvom i interdisciplinarnošću uspjeli doći što bliže cilju. Sudionici Tehnološke arene sudjelovali su i u jednodnevnom izletu u Vodnjan, gdje ih je jedan od ovogodišnjih tematskih sponzora, Infobip, velikodušno ugostio. Imali su priliku razgledati kampus i dobiti uvid u to kako izgleda moderan poslovni svijet te zašto na buduće zaposlenje treba gledati s osmijehom na licu.

Sportaši su također imali vrlo dinamičan tjedan na Gamesima. Uzbudljive predstave na terenima je rame uz rame je pratilo i navijačko nadmetanje koje je uvelike doprinijelo važnosti i intenzitetu samih utakmica, od kojih su neke na filmski način bile odlučivane u posljednjim sekundama. Finalne rezultate svakih od devet sportova u kojima se natjecalo na ovogodišnjim Gamesima možete pogledati ovdje.

U bogatom edukativno-zabavnom dodatnom programu sudionici su se imali priliku nadmetati u zabavnim klasicima poput beer ponga, Bele, Aliasa, povlačenja užeta i karaoka, a održano je i uzbudljivo natjecanje u eSportsu, i to u pet kategorija (League of Legends, CS:GO, Hearthstone, FIFA 19 i PES 19) te nevjerojatno zabavna utrka dronova.

Cijeli događaj zaokružio se s dva neponovljiva koncerta prvi od kojih je održao novopečeni trostruki Porinovac Vojko V, a drugi vječna i jedinstvena Vesna Pisarović.

“Uh, kako uopće započeti? Naprosto fenomenalan tjedan, pregršt trenutaka za pamćenje, od dramatičnih sportskih utakmica preko izvrsno pogođenog dodatnog programa do najljepših noćnih druženja koja tako vjerno simuliraju ona ljetna. Krećem s odbrojavanjem do iduće godine, a kako sad odraditi ovu grubu tranziciju u surovu realnost, stvarno ne znam. Čestitke cijeloj organizaciji i vidimo se i iduće godine!” izjavio je sudionik Mislav.

“Jedno prekrasno iskustvo koje jedva čekam ponoviti! Definitivno tjedan za pamćenje kojeg ću svima prepričavati. Spajanje novih i starih poznanstava u takvom okruženju je nešto što se isplati i višestruko proživjeti. Jedva čekam vidjeti što će nam sljedeći Gamesi donijeti!” napominje polaznica Ana.

Photo galerija (12 slika)

Komentari