LearnToInvest – projekt u organizaciji Ekonomske klinike

Piše
Petra Haleš

Sep 24, 2019

“LearnToInvest – LTI” zamišljen je kao edukacija o različitim oblicima štednje i investiranja te trgovanju putem virtualne trgovačke platforme i demo računa.

Ovogodišnji projekt izvodit će se u razdoblju od 27. rujna do 18. listopada u obliku četiri predavanja i dvije radionice.

Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a za sudjelovanje se potrebno prijaviti jer je broj sudionika ograničen.

LearnToInvest obrazac za prijavu

U sklopu projekta, uz predavače iz Erste-a, sudionici će naučiti kako psihologija potrošnje utječe na to koliko trošimo i štedimo te kako smanjiti nepotrebne troškove i napraviti prvi korak prema ulaganju – kako uštedjeti.

Nakon toga predavači iz Wuestenrot-a će prezentirati životno i mirovinsko osiguranje, koje vrste postoje te će objasniti kakav je sustav mirovinskog osiguranja u Hrvatskoj.

Na trećem predavanju raspravljati će se o tržištu kapitala i deviza, odnosno predavači iz Funderbeam-a će istaknuti prednosti i rizike ulaganja u dionice i obveznice, kakve su karakteristike tržišta u Hrvatskoj i na što treba obratiti pozornost prilikom ulaganja u iste.

Posljednje predavanje fokusirati će se na investiranje u zlato i nekretnine – koje su karakteristike tih tržišta te koji su prednosti i nedostaci ulaganja u zlato i nekretnine.

Komentari