Liburnicon – festival fantastike

Piše
Tihana Dolovski

Aug 04, 2015

U Opatiji će se od 21. do 23. kolovoza održati 10. Festival fantastike – Liburnicon, a glavna mu je tema „Povratak u budućnost“.

Liburnicon je festival ljubitelja znanstvene fantastike i fantastike, naprednih znanosti, povijesti i mitologije. Na festivalu svake godine sudjeluju zanimljivi predavači, znanstvenici i književnici iz cijele Hrvatske i inozemstva.

Program festivala temelji se na edukativnom i zabavnom sadržaju. U zabavnom programu, na različite načine sudjeluju organizatori, volonteri, gosti, izlagači te posjetitelji. U sklopu programa festivala održat će se razna predavanja, prezentacije, projekcije, performanse, radionice, koncerti, izložbe, društvene igre, zabavne i kreativne dječje čarobnjačke škole i drugo.

Sudjelovat će Korad Korlević, Vladimir Paar, Davor Jadrijević, Ratko Martinović, Davor Horvatić i Krešimir Mišak, a posebna gošća bit će majstorica postprodukcijskih vizualnih efekata, Klaudija Čermak, poznata po svom radu u brojnim filmovima, uključujući i dva nastavka Harryja Pottera kao i megahitove Troja i Gladijator.

Komentari