Ljudevit Grgurić Grga dobitnik nagrade za životno djelo

Piše
x-ica tim

svibnja 15, 2018

Hrvatska radiotelevizija danas je obilježila 92. obljetnicu postojanja Hrvatskoga radija i 62. obljetnicu Hrvatske televizije.  

Svečanost obilježavanja 92. obljetnice postojanja Hrvatskoga radija i 62. obljetnice Hrvatske televizije održana je danas na zagrebačkom Prisavlju.

Nakon uvodnog govora ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića pristupilo se svečanoj dodjeli godišnjih nagrada HRT-a zaslužnim zaposlenicima.  Nagradu Joško Martinović za najbolju novinarsku reportažu dobio je Zoltan Kabok, a Davorinu Geclu uručena je nagrada Gordan Lederer za najbolji snimateljski ili kamermanski rad.

Poseban je bio trenutak kada je nagradu za životno djelo Ivan Šibl dobio Ljudevit Grgurić Grga.

HRT-ova nagrada za životno djelo dodijeljena je Ljudevitu Grguriću Grgi koji je, kako je istaknuto, kao urednik, voditelj i dugogodišnja medijska zvijezda hrvatskoga radijskog i televizijskog etera bio koproducent, autor i voditelj televizijskih zabavno-glazbenih emisija te posebnih HRT-ovih projekata koji su imali veliku gledanost i slušanost te su višestruko nagrađivani i u zemlji i u svijetu.

20180515_131245-01

Popularni Grga krajem mjesec odlazi u zasluženu mirovinu i na žalost, ovaj ugodni i nadaleko poznati glas odjekivati će još kratko vrijeme u emisijama ”Sport i glazba” i ”Gladne uši” Drugoga programa Hrvatskoga radija.

Posebno je bilo slušati emotivni Grgin govor gdje se osvrnuo na svoje početke rada na HRT-u. Mladima je poručio kako je ovo posao iz snova, pun uspona i padova, velikih odricanja i velike odgovornosti, ali i posao koji pruža toliko toga lijepog u životu, što se ne može pronaći u niti jednom drugom zanimanju.

20180515_131359-01

O tome koliko radni kolege cijene i poštuju Grgu i njegov rad dovoljno je bilo čuti gromoglasni aplauz cijele dvorane i sve nam je bilo jasno.

Dragi naš Grga, ekipa portala x-ica.com čestita ti na ovoj izuzetnoj nagradi, te ti zahvaljujemo na svim lijepim trenucima koje si nam pružio.

Komentari