Ljudi moji jel’ to moguće!!!

Piše
Vedran Mikulić

Jul 12, 2018

Hrvatska je u dramatičnoj utakmici polufinala Svjetskog prvenstva nadigrala Englesku s 2:1 i plasirala se u finale gdje ih čeka Francuska u nedjelju u 17 sati.

Hrvatska nogometna reprezentacija potpuno zasluženom pobjedom protiv bahatih Engleza plasirala se u finale Svjetskog nogometnog prvenstva. Ova generacija sinoć je uspjela nešto u što je rijetko tko prije ovog turnira vjerovao, nadmašila je Vatrene iz 1998. godine.


Da nam ne zamjere naši sportski heroji Janica i Ivica Kostelić, Goran Ivanišević, Marin Čilić, košarkaši i rukometaši i svi ostali sportaši i klubovi koji su na sportskom planu ostvarivali nevjerojatne uspjehe, ovo što je sinoć napravila hrvatska nogometna reprezentacija nešto je uistinu posebno.


Mala država kao što je Lijepa naša uspjela je cijelu naciju dignuti na noge i ujediniti je kao nikada do sada. Još jednom smo dokazali da je ovaj narod najjači kad je najteže, a razlog je samo jedan – domoljublje i jedinstvo malog naroda velikog srca.

Izdvojiti bilo koga iz ove ekipe koja od prvog dana diše kao jedan bilo bi nepravedno. Svi u oni ostavili i srce i dušu na terenu, a nama, napaćenom i obeshrabljenom puku dali su onaj tračak nade, ono svijetlo na kraju tunela, onu vjeru u bolje sutra što nam nisu dali oni koji su za to plaćeni.

1

Nikada u povijesti nije se dogodilo da se jedna zemlja po nogometnim, ekonomskim i populacijskim gabaritima sličnoj Hrvatskoj plasira u finale SP-a. Finala su do sada bila rezervirana za velike i moćne nacije, a sada neka svi oni uče kako se “gine” za domovinu i kako se s ponosom brane boje svoga naroda.

2

Bez obzira kako će završiti nedjeljni ogled s Francuskom dečki vi ste naši heroji bili i prije sinoćnje utakmice, zato glavu gore, izvucite iz sebe zadnje atome snage i pokušajte napraviti još taj jedan korak koji ste zaslužili, a mi vam pripremamo doček kakav ne možete niti sanjati.

Hvala vam na svemu, volimo vas i ponosni smo na vas, ponosni smo što smo to što jesmo i “Neka pati koga smeta…”

Sretno i vidimo se uskoro!!!

Komentari