Uspješno održan Logistički praktikum

Piše
Ivona Radić

svibnja 18, 2015

Na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu 11. svibnja održan je Logistički praktikum – projekt čiji je cilj unaprjeđivanje znanja i poslovnih kompetencija kroz simuliranje realnih poslovnih procesa.

U sklopu ovog inovativnog projekta studenti su kroz različite simulacije imali priliku pokazati koliko su vješti u praktičnoj primjeni znanja iz područja logistike i menadžmenta. Budući da studenti u okviru formalnog obrazovanja nemaju priliku razviti vještine timskog rada i snalaženja u nepredviđenim situacijama, imali su priliku razviti tu vještinu u sklopu događaja natjecateljskog karaktera.

Na ovogodišnjem Logističkom praktikumu sudjelovali su studenti Fakulteta prometnih znanosti i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Inicijatorice, ujedno i članice organizacijskog odbora te Udruge TRANS, su tri studentice posljednje godine diplomskog studija na smjeru logistike: Marija Perković, Lucija Ivković i Marija Perlić-Zbiljski.

Projekt je uspješno okupio znanost i gospodarstvo s obzirom na to da su gospodarstvenici sudjelovali kao procjenitelji pobjedničkog tima te su na kraju simulacije dali svoj osvrt na tijek i rezultate simulacije.

Photo galerija (10 slika)

Realizirane su sveukupno tri simulacije. Prva simulacija pod nazivom Management game realizirana je pod pokroviteljstvom poduzeća Kuehne + Nagel Hrvatska, pod nadzorom i uz komentar gospodina Aleša Sklepića, voditelja pomorskog odjela. Pokrovitelj druge simulacije o upravljanju zalihama bila je tvrtka Kraš d.d., pod nadzorom i uz komentar gospođe Branke Tokić, projekt menadžera za planiranje. Treća simulacija, Lean managementfokusirala se na rješavanje logističkih procesa u proizvodnji, a njezin pokrovitelj je bio Voćarski centar Ivković.

U sklopu Logističkog praktikuma održan je i okrugli stol “Utjecaj simulacija na poslovne kompetencije”, čiji je moderator bila doc. dr. sc. Nikolina Brnjac s Fakulteta prometnih znanosti. Gosti okruglog stola bili su gospodin Sklepić, voditelj pomorskog odjela Kuehne + Nagel Hrvatska, gospodin Pavić, pomoćnik direktora sektora PTP za planiranje Kraša d.d., gospodin Hirtz, vlasnik i direktor tvrtke Integralog d.o.o., gospodin Zrlić, član uprave i konzultant tvrtke Logiko i prof. dr. sc. Rogić, predstojnik Zavoda za transportnu logistiku Fakulteta prometnih znanosti.

Svaki projekt koji pomaže razvoju studentskih vještina u kontekstu pripreme za tržište rada svakako je hvalevrijedan, što su se složili i svi sudionici. Također je izražena želja za daljnjim provođenjem i razvojem projekata ovakve vrste.

Foto: Marin Dokoza

Komentari