She Loves Pablo o koncertima i mandarinama koje to nisu

Piše
Nikolina Oršulić

Feb 24, 2016

Povodom izlaska DVD-a s HOP-a i ususret koncertu u čast 40. godišnjice KSET-a, proćakulali smo o novom albumu, prošlosti i budućnosti s bendom koji je sve zaludio. Dame i gospodo, She Loves Pablo!

U četvrtak, 18. veljače u KSET-u je održan preview DVD-a House of Pablo snimanog na HOP festivalu u Tvornici 2015.

She Loves Pablo čine:
Domagoj Šimek – vokal, gitara, Hrvoje Jelen – bas gitara, Dimitrije Đokić – gitara, sintisajzer, udaraljke i vokal te Marko Tomljanović – bubnjevi

Kolektiv House of Pablo dobio je ime po buksi u kojoj su naši sugovornici Domagoj Šimek i Dimitrije Đokić – Jimi, pripadnici benda She Loves Pablo održavali probe.

Dečki su zajedno s ekipom koja se okupila u KSET-u prvi put pogledali isječke DVD-a House of Pablo i oživjeli sjećanja na prošlogodišnji koncert u Tvornici koje je, kako kažu, bio ekstra.

Za nešto manje od mjesec dana očekuje ih dvodnevni nastup na pozornici KSET-a koji slavi 40. godišnjicu postojanja. She Loves Pablo tim koncertom, 18. i 19. ožujka, obilježit će i svoj okrugli, deseti rođendan, ali i promovirati treći album.

12342613_10153860945482783_4422445315674054148_n

Drago nam je što su se poklopili KSET-ov i naš rođendan, iako je rođendan benda već prošao, ovom prilikom ćemo ga proslaviti. Tim koncertom promovirat ćemo svoj treći album koji se zove Try Mandarin i prilično smo uzbuđeni jer nas zanima kako će ekipa reagirati na novi materijal. Treći album više je na tragu prvom nego drugom našem albumu, žešći je, ispričao nam je Domagoj.

Albumi

 Mother Of All (2009),
Burn and levitate (2013)
Try Mandarin (2016)

Naziv albuma Try Mandarin je sarkastičan i krije simboliku koja daleko premašuje doslovan prijevod Probaj mandarinu, dapače, uopće se ne radi o mandarini, već o mandarinskom jeziku.

Naziv albuma simbolizira trenutno stanje u društvu, ljudsku neiskrenost, podvaljivanje različitih istina, iskrivljavanja informacija i činjenica kako bi dokazivale ono u što pojedinci žele vjerovati, a u pitanju su razne idiotarije. Nema veze koliko je netko u krivu, uvijek postoji način da zvuči kao da je u pravu, pojasnio nam je Domagoj koji je objašnjenju naziva albuma posvetio i post na facebook stranici benda.

Hello!As you all know our new album is called “Try Mandarin”. Well, based on the lyrics for the song, the title is…

Posted by She Loves Pablo on Wednesday, February 17, 2016

To me jako nervira, a ja se znam jako naljutiti. Najbolje je sve to napisati na papir i derati se na mikrofon!, zaključio je Domagoj.

Tekstovi na novom albumu društveno su angažirani i daju presjek današnjeg društva, kulture, mladih i… mandarina, našalio se Jimi.

She Loves Pablo osvojio je srca mnogih što dokazuje mnogobrojna publika na njihovim koncertima. No, kako je to izgledalo na početku?

Prvu svirku odradili smo Leo, bivši bubnjar, i ja u bircu Time na Malešnici. Ono je bio pakao, a nakon toga je raj. 🙂  Tek nakon toga bendu su se priključili ostali članovi. U početku, kad bi nam na svirku došlo 20 ljudi, mi smo bili oduševljeni, prisjetio se Domagoj.

Kao najdraži koncert, Domagoj je izdvojio upravo prošlogodišnji HOP festival u Tvornici, no, kako kaže, Orahovica mu je također posebno draga jer je totalno drugačiji osjećaj nastupati tamo. Nakon Ferragosto Jama vratiš se kući malo drugačiji. Jimi pak na posebnom mjestu čuva sjećanje na jedan koncert u Močvari na kojem se okupilo mnogo, mnogo ljudi, a članovi benda u čudu su se pogledavali zašto je tako sve krcato.

Spot za prvi singl “Next of kin” je snimljen … Hvala svima koji su bili subotu!Vidimo se ponovo na promocija albuma/10 godina benda @ KSET, 18./19.03.’16.www.facebook.com/events/1537817533176013

Posted by She Loves Pablo on Monday, January 18, 2016

Na drugom danu koncerta u KSET-u, 19. ožujka predgrupa će im biti “frendovi iz Nizozemske”, grupa Obese. Nakon toga uzimaju tri dana pauze i odlaze na zajedničku turneju po Nizozemskoj. U planu su koncerti u Amsterdamu, Utrechtu te jednom gradiću na sjeveru zemlje, a onda u povratku na red stiže Njemačka.

To nam je prva duža turneja u inozemstvu. Nisu nam mame dale prije, sad kad smo punoljetni, sad smijemo :), izjavio je nasmijani Jimi.

A kakvi su planovi za Hrvatsku?

Voljeli bismo tijekom ljeta napraviti turneju po Hrvatskoj. Velika želja nam je zasvirati u Splitu. Tu je i Dubrovnik pa malo do Novog Sada… Vidjet ćemo!, zagonetno je naš razgovor zaključio Domagoj.

Facebook

Službena stranica benda

Intervju vodila Petra Šipić.

Komentari