LUMEN data science

Piše
Petra Haleš

Feb 25, 2020

Bez problema barataš podacima, a analitika i statistika su ti u malome prstu? Data te čeka!

U sklopu LUMENa, najvećeg studentskog edukativnog natjecanja u regiji, udruga eSTUDENT organizira LUMEN Data Science, natjecanje namijenjeno studentima koji žele izbrusiti svoje znanje vezano za analitičko razmišljanje, predikciju, računalne znanosti i matematiku.

Prijave su otvorene od 2. do 13. ožujka, a mogu se prijaviti timovi s dva do četiri člana.

Temu ovogodišnjeg natjecanja moći ćete saznati na svečanom otvorenju 2. ožujka u 17:30 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. U sklopu otvorenja organizirana je i panel rasprava pod nazivom “Data. Data Everywhere”. Daljnje informacije o otvorenju bit će dostupne na Facebooku.

sa

Upoznaj Datu!

Data Science, nasljednik prošlogodišnjeg Mozgala, uz Engineering, Development i Business jedno je od četiri područja natjecanja LUMEN. eSTUDENT ga provodi u partnerstvu s vodećim poduzećima u toj sferi i potporom akademske zajednice koja je aktivno uključena u organizaciju projekta. Studenti će sudjelovanjem u radionicama imati priliku izravno se povezati s poduzećima koja će im pružiti podršku u vidu edukacije i mentorstva, ali i primijeniti stečena znanja na konkretnim poslovnim slučajevima. Glavni cilj natjecanja stjecanje je praktičnih znanja iz područja računalnih znanosti, statistike, ekonometrije i matematike, ali i usvajanje važnih vještina poput poslovnog komuniciranja i kreativnog rješavanja problema. Natjecanje ulaznica je za stvarni svijet data sciencea, poručuje Sašo Petrovčić, voditelj projekta.

Finalisti Projekta mogu znatno povećati svoj studentski budžet jer su partnerska poduzeća odlučila istaknute sudionike projekta s najboljim projektnim rješenjima nagraditi novčanim nagradama. Pobjednici osvojit će petnaest tisuća drugo mjesto deset tisuća, a treće pet tisuća kuna! Također, finalisti koji najbolje prezentiraju svoju ideju na završnici osvojit će dodatnih tisuću kuna.

Što još čekaš?

Ako te zanima data science i želiš se praktično okušati u stvarnom poslovnom svijetu, a uz to i dobro zaraditi, dođi na otvorenje Projekta 2.ožujka na FER-u!  Za više informacija o LUMEN-u posjeti službenu web stranicu eSTUDENTa, naš Facebook ili se prijavi na newsletter.

Komentari