Majstor Jura – priča o jednoj djevojci

Piše
Petra Haleš

Mar 20, 2019

Glumica, lutkarica, redateljica i dramska pedagoginja, ali prije svega mlada umjetnica Marijana Matoković aktivno radi na kazališnom području u posljednjih nekoliko godina. 

Kazalištem se bavim više od deset godina i konstantno se educiram u Hrvatskoj i inozemstvu. Sudjelujem na brojnim festivalima i osvajam nekoliko nagrada za svoj rad. Oduvijek su me zanimale priče koje se mogu ispričati, priče koje mogu potaknuti emocije kod gledatelja, priče koje, nadam se, ostavljaju traga na gledateljima.

Upravo takvu jednu priču sam napravila u Kazalištu Tragači u suradnji sa Scenom Ribnjak u Zagrebu, a zove se Majstor Jura – priča o jednoj djevojci. 

Radi se o predstavi redateljice i autorice teksta Jelene Hadži – Manev. Predstava je nastala kroz improvizacije, kroz neke osobne priče i kroz maštu, a radi se o jednoj djevojci Aleks koja je vrlo spretna u renoviranju stanova. Kako obavlja popravke, pod izlikom da je ona Majstor Jura, tako ujedno otkriva svoju emotivnu priču o odrastanju i osamostaljivanju. Prati se njezin put od dječjih dana pa sve do studentskih tuluma i avantura.

Predstava je do sad igrala u nekoliko hrvatskih gradova poput Opatije, Koprivnice, Požege, Medulina, Siska, Poreča i ponovno igra u Zagrebu 6. travnja u 20 sati na sceni Ribnjak.

Photo galerija (3 slika)

Komentari