Konferencija o anketnim istraživanjima

Piše
Petra Haleš

Jul 05, 2019

Od 15. do 19. srpnja 2019. Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu  bit će domaćin međunarodne znanstvene konferencije 8th Conference of the European Survey Research Association.

Riječ je o najvećoj europskoj konferenciji o anketnim istraživanjima i anketnim podacima u Europi, koja se od 2005. godine u organizaciji udruge The European Survey Research Association (ESRA) redovito održava svake dvije godine.

Ove godine u 219 sesija raspoređeno je preko 850 radova i postera s više od 1400 autora, što ovogodišnju konferenciju čini jednom od najvećih ikad održanih znanstvenih konferencija iz društvenih znanosti u Zagrebu i Hrvatskoj. Očekuje se dolazak više od 800 sudionika, znanstvenika s vodećih američkih, britanskih, australskih i europskih sveučilišta poput Harvarda, Standforda, Michigana, Chicaga i dr., ali i stručnjaka iz prakse iz raznih statističkih ureda i multinacionalnih globalnih kompanija kao što su Google i Facebook.

Konferencija je do sada održana u poznatim europskim gradovima – Barceloni, Pragu, Varšavi, Laussani, Ljubljani, Reykjaviku i Lisabonu, a ove godine i u Zagrebu. Lokalni organizator je Ekonomski fakultet – Zagreb, a članovi lokalnog organizacijskog odbora su izv. prof. dr. sc. Ivan Čipin, doc. dr. sc. Šime Smolić i dr. sc. Petra Međimurec s Ekonomskog fakulteta, prof. dr. sc. Ivan Rimac i doc. dr. sc. Jelena Ogresta s Pravnog fakulteta u Zagrebu i dr. sc. Sanja Klempić Bogadi s Instituta za migracije i narodnosti.

ESRA konferencija ima veliki publicitet među inozemnim stručnjacima iz ovog područja te će Zagrebu, Ekonomskom fakultetu, ali i drugima zasigurno donijeti mnogobrojne koristi i prilike.

Više informacija dostupno je u najavi u privitku te na web stranici: https://www.europeansurveyresearch.org/

Komentari