Ministarstvo obrane traži 130 kadeta

Piše
Iva Bucić

Mar 06, 2017

Ministarstvo obrane traži kadete i kadetkinje koji najesen žele upisati preddiplomske studije Vojno inženjerstvo ili Vojno vođenje i upravljanje, te preddiplomski i diplomski studij Aeronautike.

Osim hrvatskog državljanstva, uvjet za prijavu je završena srednja škola, dokaz da se protiv vas ne vodi kazneni postupak i da niste osuđivani, a osim toga treba još ispuniti zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije. Na studij Vojnog inženjerstva upisuje se 70 kadeta, na Vojno vođenje i upravljanje maksimalno 40 kadeta, a prijave su otvorene do 12. svibnja. Na studij Aeronautike koji se izvodi na zagrebačkom Fakultetu prometnih znanosti upisat će se 10 kadeta, a otraga je otvorena do 7. travnja.

Kadetima je osigurana mjesečna stipendija, iznosa upisnine i troškova studija, kao i smještaj u vojnim objektima, prehrana, mjesni prijevoz te udžbenici. Više informacija o preddiplomskom i diplomskom studiju Aeronautike budući vojni piloti mogu potražiti ovdje, a o studijima Vojnog inženjerstva i Vojnog vođenja i upravljanja na ovoj adresi.

Komentari