Mjere ograničavanja na snazi do 04. svibnja

Piše
Mateo Galić

Apr 19, 2020

Mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite o ograničavanju društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja produžuju se do 04. svibnja 2020. godine. 

Iako se situacija s pandemijom koronavirusa u Republici Hrvatskoj znatno popravila i broj oboljelih bilježi znatan pad, Nacionalni stožer civilne zaštite ne želi ništa prepustiti slučaju i početi s popuštanjem mjera koje traju već mjesec dana, naprotiv, ove mjere se produžuju do 04. svibnja 2020. godine.

O kojim mjerama se sve radi možete pročitati ovdje.

Sve ljepši dani i sve više temperature teško nas mogu zadržati unutar naša četiri zida, ali upozoravamo vas da opasnost još nije prošla i da tek sada trebamo biti posebno oprezni. Ako smo izdržali do sada, izdržimo još malo, jer evidentno je kako su upravo ove mjere dovele do rezultata koje rijetko koja država ima.

Nemojmo svojim nemarom ponovno vratiti situaciju na početak priče i uništiti sve ovo za što smo se svi do sada na svoj način borili. COVID-19 je virus za koji znanstvenici još uvijek nemaju rješenje u smislu predviđanja njegovog ponašanja. Danas je jedna situacija, sutra druga, što vidimo iz iskustava diljem svijeta. Oprez će biti potreban sve do pronalaska adekvatnog cjepiva, nadamo se što prije.

Zato ljudi ostanimo doma, još malo izdržimo!!!

Komentari