Mjesec frankofonije 2018.

Piše
Lorena Sikavica

Mar 13, 2018

Mjesec frankofonije u Hrvatskoj slavlje je svih frankofona i frankofila u Hrvatskoj.

Slavi se tijekom cijeloga ožujka, a organizirano je na inicijativu veleposlanstava zemalja članica Međunarodne organizacije za frankofoniju prisutnih u Zagrebu (Belgija, Kanada, Francuska, Grčka, Mađarska, Rumunjska, Slovenija, Švicarska, Maroko) i uz potporu Francuskih alijansi u Hrvatskoj te brojnih drugih hrvatskih udruga i kulturnih institucija.

Međunarodni dan frankofonije slavi se svake godine 20. ožujka. Ove godine Mjesec frankofonije slavit će se u 15 gradova diljem Hrvatske s više od 100 kulturnih i društvenih događanja (film, kazalište, izložbe, koncerti, predavanja, natjecanja i sl.). Središnji je događaj ovogodišnjega Mjeseca frankofonije u Hrvatskoj koncert Joseph Edgar Trija koji će se održati u utorak, 20. ožujka u 20 sati u Klubu Sax.

Na ovogodišnjoj manifestaciji Sveučilište u Zagrebu sudjelovat će s dva koncerta studenata Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu 13. i 14. ožujka u 19 sati, u dvorani Stančić/Huml Muzičke akademije. Studenti će izvoditi djela francuskih skladatelja u rasponu od 18. do 21. stoljeća.

Program Mjeseca frankofonije

Izvor: unizg.hr

Komentari