Moje ime je Anorexia Nervosa, skraćeno Ana

Piše
x-ica tim

Jan 15, 2020

Podsjetimo se pisma koje su svojedobno objavili svi mediji ne bi li pomogli u osvješćivanju onoga što prolaze djevojke oboljele od poremećaja hranjenja.

Prst krivnje bio je uperen u društvo koje nameće kult fotošopirane, nestvarno mršave žene. Na nekim modnim pistama zabranjen je pristup ultra mršavim manekenkama, no neki modni kreatori oglušili su se na kritike te i dalje angažiraju kosture presvučene kožom. Bolesti koje nastaju zahvaljujući toj opsjednutosti nemasnim tijelom nisu nimalo glamurozne. Pročitajte kako je to kada Ana uzme u ruke upravljač života.

Bok, zovem se Anorexia Nervosa. Možeš me zvati Ana.

Neću te napasti najednom. Doći ću polako, ali brzo ću zavladati tvojim životom. Postat ću neodvojivi dio tebe, ma koliko me se trudila riješiti. Nijedna vrsta terapije ili rehabilitacije neće me izbrisati. Oslabit će me, ali ja ću zauvijek biti tu. Vrebam muške i ženske osobe svih dobi. Međutim, najdraža meta su mi predivne mlade tinejdžerice. Isprva me nećeš primijetiti. Polako ćeš gubiti apetit. Zavijanje u tvom trbuhu bit će glazba za moje uši. Prije ili kasnije

postat ću ti prijateljica. Tvoja jedina prijateljica, jedina koja će doista znati što s tobom nije u redu. Zato što sam grozna bolest. Gledat ćeš se u ogledalo, a ja ću ti govoriti kako još uvijek trebaš izgubiti nekoliko kilograma, bez obzira na to koliko ćeš mršava biti. Prije ili kasnije, slomit ćeš se. Otrčat ćeš u kuhinju i smazati nekoliko krekera. Prileći ćeš, ali ja te neću napustiti. Gnjavit ću te cijelu noć, ti debela kravo. Neprestano ću pričati u tvojoj glavi, govoriti ti da je ono što si napravila pogrešno. Na kraju ćeš shvatiti što si učinila i odmah ćeš se početi osjećati krivom. Odjurit ćeš do kupaonice i nagurati si prst u usta sve dok posljednja mrvica ne izađe iz tebe. Tada ćeš leći u krevet ne osjećajući se nimalo bolje jer si zaribala. Prije ili kasnije ljudi će primjetiti što si činiš, ali neće te biti briga. Reći ćeš im da su u krivu ili da ne razumiju. Ja sam sad tvoj život. Sve što radiš sastoji se od mene. Nikada me se nećeš otarasiti.

S ljubavlju,

Ana

Komentari