MOL stipendira studentice na STEM studijima

Piše
Iva Bucić

Oct 31, 2016

MOL Grupa s pet tisuća eura stipendira studentice Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta, Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije te Građevinskog fakulteta.

U konkurenciju ulaze studentice s 27 sveučilišta i fakulteta, a natječaj je, osim u Hrvatskoj, otvoren još u Mađarskoj, Slovačkoj, Italiji, Rusiji i Pakistanu. FEMMe stipendija namijenjena je studenticama koje trebaju diplomirati u područjima geoznanosti, naftnog inženjeringa, kemije, petrokemije i drugih studija iz područja znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM). MOL-u je cilj stipendijom osnažiti mlade žene ne bi li postale buduće vođe i utjecale na naftnu i plinsku industriju.

Prilike za žene da se istaknu kao vođe moraju biti jednake onima koje su dostupne muškarcima u industriji, a mi to moramo dati do znanja ženskim talentima. Veće kompanije moraju pokazati put privlačeći ih u svoju radnu snagu i ulažući u njihove vještine. To će nam pomoći da razvijemo ženske zagovornike sljedeće generacije i umanjimo učinak umirovljenja vrhunskih stručnjaka iz područja nafte i plina, rekla je Zdravka Demeter Bubalo, potpredsjednica MOL Grupe za ljudske resurse.

Osim 5 tisuća eura, stipendisticama će se subvencionirati put i sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji nafte i plina, a dobit će i priliku na MOL-ovim lokacijama iz prve ruke upoznati rad naftne i plinske industrije u praksi. Prijave za FEMMe stipendiju zaprimaju se na ovoj adresi sve do 10. studenoga, a tri sretna imena bit će poznata u siječnju.

Više informacija potražite ovdje

Komentari