„Muški“ hobiji koji privlače i žene

Piše
Petra Haleš

Apr 19, 2019

U davna vremena postojala su stroga pravila što žene smiju, a što ne smiju raditi. Točno se znalo koji su sportovi muški, gdje žena nema pravo prilaska, a što joj je zabranjeno. 

Srećom, ta su vremena iza nas pa iz dana u dan raste broj žena u aktivnostima koje su prije bile rezervirane isključivo za muškarce.

Lov

Prije par godina bilo je gotovo nezamislivo vidjeti ženu kako drži pušku, dok su danas one ravnopravne članice pojedinih lovačkih društava. Neki vjeruju i da su žene bolje lovkinje radi svoje preciznosti i odnošenja prema životinjama.

To će ostati vječito pitanje baš kao i pitanje vezano uz žene za volanom. Muškarci se sigurno neće lako odreći laskave titule najboljih lovaca, stoga prepuštamo svakome od vas da donosi svoje zaključke.

Pikado

Mirna ruka, bistro oko, preciznost, upornost i vježba odlike su većine dobrih sportaša. I dok ga neki smatraju igrom, drugi ga smatraju sportskom disciplinom. Iako se njime u većoj mjeri bave muškarci, iz dana u dan raste sve veći broj žena koje bilježe iznimne rezultate u pikadu.

Streljaštvo

Gotovo sve odlike koje se tiču pikada, plus još poneke poput snage i izdržljivosti krase i osobe koje se bave streljaštvom. Ovdje se radi o raznim vrstama pištolja i pušaka te pokretnim i nepokretnim metama.

Ovaj sport spada među standardne sportove Olimpijskih igara, a iz dana u dan raste i broj njegovih poklonika, kako muških, tako i ženskih.

Nesvakidašnji kućni ljubimci

Iako postoje određeni stereotipi vezani uz žene i njihove hobije, ovo je još jedan od onih koji ih besramno ruši. Vjeruje se da su žene nježniji spol koji se boji zmija, guštera i ostalih bića iz životinjskog svijeta, izuzev pasa i mačaka, no udomljavanje kućnih ljubimaca poput zmije, pauka ili guštera sve je više u porastu i među ženskom populacijom.

Više na: wish.hr

Komentari