5 must see destinacija u Dalmaciji

Piše
Iva Bucić

Jul 21, 2016

Svako se malo Dalmacija nađe na popisu najljepših turističkih destinacija, a mi smo u oštroj konkurenciji izabrali nekoliko odredišta koje su apsolutni must see.

Ninska laguna

Daleko od gradske vreve i gužve, Ninska Laguna, poznata još kao Kraljičina plaža, idealno je mjesto za ljetno chillanje. Ova je pješčana plaža idealna i za kampiranje i za odbojku, kitesurfing ili koji drugi sport, a osim toga plaža je bogata i ljekovitim blatom.

Must see

(Foto: Facebook)

Skradinski buk

Iako je Nacionalni park Krka jedno od naših poznatijih turističkih odredišta, nije naodmet podsjetiti na najdužu sedrenu barijeru na rijeci Krki. Skradinski buk broji 17 stuba, u dužini od ukupno 800 metara, a u divljim vodama 73 kilometra duge rijeke može se i plivati ili uživati u raftingu.

must see

(Foto: Flickr)

Biokovsko oko

Biokovsko oko šuplja je stijena iznad Brela kroz koju puca pogled na predivnu makarsku rivijeru. Poznato je pod nazivima Šuplja stina, Biokovo Eye i Hollow Cliff.

Must see

(Foto: Facebook)

Must see

(Foto: Facebook)

Stiniva

Stijenama sakrivena plaža Stiniva na otoku Visu ove je godine proglašena najljepšom plažom u cijeloj Europi. Na temelju neobičnog izgleda, može se zaključiti da je Stiniva najvjerojatnije nastala urušavanjem stropa špilje,

Must see

(Foto: Facebook)

Biblijski vrt u Kaštel Novom

U Biblijskom vrtu već stoljećima rastu platane, masline, smokve, vinova loza i drugo začinsko i mirisno bilje. Raj za ljubitelje botanike i prirode nalazi se u Kaštel Novom.

must see

(Foto: Facebook)

Kašteli, osim Biblijskog vrta, skrivaju još i Staru maslinu. Naime, u Kaštel Štafiliću nalazi se maslina stara više od 1500 godina. Obujam debla joj je 6 metara, promjer krošnje 22 metra, a visina 10 metara. Naziva se Stara maslina ili Olea Europea, a mještani je zovu Mastrinka. Spomenikom prirode proglašena je 1990. godine.

Must see

(Foto: Facebook)

Komentari