Na Job Fair dolazi više od 100 vrhunskih poduzeća

Piše
Lorena Sikavica

Apr 16, 2019

Zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva 15. i 16. svibnja ugostit će 115 domaćih, regionalnih i inozemnih tehnoloških poduzeća na sajmu poslova Job Fair.

Cilj sajma je upoznati hrvatske studente s mogućnostima zapošljavanja, razvojem karijere u Hrvatskoj i inozemstvu te ih povezati s uspješnim poduzećima.

Job Fair je više od sajma poslova. Osim što studentima daje mogućnost da se direktno predstave predstavnicima poduzeća, potiče mlade na razmišljanje o budućoj karijeri, pomaže u razvoju vještina i znanja te otvara nove vidike kroz predavanja i radionice, istaknula je Nikolina Relić, stručna suradnica u Centru karijera FER-a, suorganizatora sajma poslova.

Svečano otvorenje četrnaestog sajma studentskih poslova održat će se 14. svibnja projekcijom dokumentarnog filma The Cleaners (2018.) te razgovorom s redateljima Hansom Blockom i Moritzom Riesewieckom na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

JobFair_studenti

Raznovrsnost poduzeća i ponuda poslova!

Hrvatska tehnološka poduzeća poput Infobipa, Rimac Automobila, Nanobita, Photomatha i Microblinka na zagrebačkom će Fakultetu elektrotehnike i računarstva tražiti studentske talente, a njima će se pridružiti i tehnološki prvak u razvoju društvenih mreža Facebook, svjetski gigant u razvoju operacijskih sustava Microsoft, poduzeće orijentirano na zaštitu podataka Palantir i lider u proizvodnji poluvodičkih komponenti Infineon.

Raznovrsnost poduzeća i ponuda poslova fokus je svakog sajma Job Fair. Ove će godine studenti, ali i mladi koji razmišljaju o promijeni karijere, osim s predstavnicima ICT i automobilske industrije imati priliku razgovarati i s liderima bankarskog i telekomunikacijskog sektora, predstavnicima za razvoj mobilnih i web aplikacija, predstavnicima industrije video igara, kao i s brojnim vodećim predstavnicima iz područja elektronike, radiokomunikacije i industrijske automatizacije.

Job Fair za sve hrvatske studente

Ponuda poslova i praksi na sajmu Job Fair usredotočena je na studente FER-a i srodnih STEM usmjerenih fakulteta, no i ove će godine studenti društveno-humanističkih usmjerenja moći pohraniti životopis u Job Fair bazu i predstaviti se poduzećima na četrnaestom sajmu poslova. Bivši sudionik sajma Julije Jauk zahvaljujući Job Fairu pronašao je posao:

Iznenadilo me što na Job Fair dolazi veliki broj firmi, veliki ‘igrači’ s tisućama zaposlenika. Jedna od tih firmi je bio Infineon s čijim sam predstavnicima ugodno razgovarao, predao životopis i osigurao si intervju. Nekoliko dana nakon što sam diplomirao otišao sam u Villach, a sada u Infineonu radim zanimljiv i izazovan posao. I ove godine dolazim na Job Fair. Samo ovoga puta u drugačijoj ulozi.

Job Fair_predavanja

Predavanja i radionice na Job Fairu

Praktične radionice prošlogodišnji su novitet Job Faira. Zbog velikog interesa devet tehnoloških poslodavaca održat će radionice na ovogodišnjem sajmu na temu znanja i vještina s kojima se zaposlenici susreću svakodnevno. Osim radionica, organizatori Job Faira pripremili su i dvadeset dva predavanja na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva. 

Pohranjivanje životopisa povećava šansu za posao!

Kako bi povećali šansu za posao ili obavljanje prakse, studenti će prije početka sajma, kao i za vrijeme trajanja sajma, moći predati svoj životopis putem Job Fair internetske stranice. Pohranjivanjem životopisa svaki će student putem e-pošte dobiti jedinstveni QR kod – posjetnicu za predstavljanje poduzećima, dok će poslodavci nakon sajma u bazi životopisa jednostavnije pronaći studente čiji su QR kod skenirali.

Posjetitelji će na kraju prvog dana sajma u opuštenoj atmosferi u KSET-u imati priliku razgovarati i s predstavnicima poduzeća. Uz razgovor, održat će se i kviz na kojem će sudjelovati timovi sastavljeni od poslodavaca i studenata.

Sajam poslova Job Fair organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).

Za više informacija pratite internetsku stranicu, Facebook stranicu i Instagram profil.

Komentari