Nagrađeni najbolji studenti bibliotekarstva

Piše
Mateo Galić

svibnja 24, 2021

Zaklada dr. Ljerka Markić-Čučuković koja djeluje pri Katedri za bibliotekarstvo Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu dodijelila je nagrade najboljim studentima bibliotekarstva Carli Pansini, Ivanu Šimunići i Kristini Vinković. Nagradu za promicanje knjižničarske struke i bibliotekarstva dobila je Adela Granić iz Agencije za odgoj i obrazovanje.

Zaklada dr. Ljerka Markić-Čučuković je na svečanosti održanoj 18. svibnja 2021. Zagrebu i ove je godine nagradila najbolje studente diplomskog studija informacijskih znanosti smjera bibliotekarstvo. Za izniman uspjeh na studiju i aktivno sudjelovanje u pojedinim projektima Odsjeka ove su godine nagrađeni studenti Carla Pansini, Ivan Šimunić i Kristina Vinković. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa od 4.000 kuna.

1

Na istoj je svečanosti nagradu za knjižnicu, ustanovu, udrugu i pojedinca, koji promiču knjižničarsku struku i bibliotekarstvo općenito, primila Adela Granić, prof. i dipl. bibl., viša savjetnica za stručne suradnike knjižničare u Agenciji za odgoj i obrazovanje. Zaklada je prepoznala trud kojim je Adela Granić je učinila školske knjižničare vidljivima i prepoznatljivim u njihovim ustanovama i široj zajednici i time promovirala knjižnice i bibliotekarstvo općenito. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa od 8.000 kuna.

2

Zakladu Dr. Ljerka Markić-Čučuković osnovao je njezin suprug dr. Frano Čučuković sa svrhom nagrađivanja najboljih studenata bibliotekarstva Sveučilišta u Zagrebu, knjižnica, ustanova, udruga i pojedinaca, koji promiču knjižničarsku struku i bibliotekarstvo općenito. Zaklada djeluje pri Katedri za bibliotekarstvo Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Dodjeljuju se godišnje nagrade koje se sastoje od novčanog iznosa i povelje najboljim studentima bibliotekarstva od akad. god. 1997./1998. Zaklada nagrađuje i knjižnice, ustanove, udruge, pojedince i značajan doprinos knjižničarskoj struci. „Zaklada dr. Ljerka Markić-Čučuković prva je privatna zaklada na Sveučilištu u Zagrebu. Djelujemo već skoro 25 godina i posebno smo ponosni što smo prepoznali sjajne mlade ljude na pragu njihovih profesionalnih karijera“ – objašnjava dr. sc. Ana Barbarić iz Zakladnog odbora.

Nagrade se obično uručuju na dan 14. siječnja u spomen na rođendan dr. Ljerke Markić-Čučuković, no ove su godine dodijeljene u svibnju zbog epidemiološke situacije u zemlji.

Komentari