Najromantičniji europski gradovi

Piše
x-ica tim

Mar 06, 2020

Ukoliko ste romantična duša, umjesto ruže, večere, vina, razmislite o zajedničkom putovanju koje će vam se zauvijek urezati u sjećanje. Predlažemo posjet jednom od najromantičnijih europskih gradova.

Europa je zahvaljujući bogatoj kulturnoj i povijesnoj baštini prepuna zanimljivih romantičnih kutaka na koje bi bilo lijepo zalutati. Iako nam je mrsko izdvajati, neki gradovi obiluju takvim savršenim mjestima.

Venecija

Grad umjetnosti, povijesti, ljubavi kojeg od milja nazivaju La Serenissima osvojio je srca mnogih putnika. U veljači je posebno živahno tamo jer se na ulicama slavi svjetski poznati karneval. Vožnja u gondoli, fina talijanska večera, cappuccino na terasi uz Ponte di Rialto, šetnja kroz uličice, razgledavanje brojnih palača, zvuči kao scenarij iz filmova. Ako nemate baš dostatan budžet za sve to, dovoljno je samo dočekati zalazak sunca na tako predivnom mjestu.

Foto: Pedro Szekely, Flickr

Foto: Pedro Szekely, Flickr

Pariz

Pariz je kao stvoren za šetnje u dvoje. Šampanjac ispod Eiffelova tornja, komadić vrhunskog sira, svjetla Pariza – za romantiku tako malo treba.

pariz

Foto: Moyan Brenn, Flickr

Prag

Bajkoviti zlatni grad ima sve predispozicije za ispisivanje najljepših stranica vaše ljubavne priče. Osim po crkvama, mostovima, tornjevima, Prag je poznat i po bogatom noćnom životu i veseloj atmosferi u pivnicama.

prag

Amsterdam

U Amsterdamu ima oko 1500 mostova, što je i arhitektonski pokazatelj tolerancije koja vlada na ulicama ovog grada. Unatoč tome što je nadaleko poznat po tome što su tamo legalizirane lake droge i prostitucija, Amsterdam je veoma romantičan, osobito ako si osigurate smještaj na brodu.

amsterdam

Ljubljana

Ljubljana je najbliža destinacija za bijeg u dvoje. Mostovi, park Tivoli, samo su dio pejzaža koji vam nudi ovaj prekrasan mali grad nadomak Hrvatske. Ako nemate dovoljno sredstava da si uplatite noćenje, možete sjesti na vlak i pojesti kolače, popiti kavu te prošetati Ljubljanom.

ljubljana

Foto: pululante, Flickr

Budimpešta

Kraljica Dunava kako je zovu ne spominje se koliko bi trebala na ovakvim i sličnim popisima. Bogata povijest, ali i mađarska kuhinja i čaša tokajca, neće vas razočarati. Budimski dvorac, obala Dunava, Andraševa avenija i Milenijska podzemna željeznica dio su svjetske baštine UNESCO-a. Budimpešta je mjesto koje, osim brojnim znamenitostima, privlači i bogatim noćnim životom.

Foto: Moyan Brenn, Flickr

Foto: Moyan Brenn, Flickr

Bruges

Belgijski grad Bruges zbog brojnih kanala nazivaju Venecijom sjevera, a njegova povijesna jezgra proglašena je 2000. UNESCO-vom svjetskom kulturnom baštinom. Zahvaljujući svojoj luci, ovaj pitoreskni gradić nekada je bio svjetsko trgovačko središte, a u 19. stoljeću postao je turistička atrakcija i neizostavno odredište engleskih i francuskih bogataša. Danas grad odiše toplinom i pun je belgijske čokolade, idealan grad za slavljenje ljubavi.

bruges

Foto: Wolfgang Staudt, Flickr

Foto: Pedro Szekely, Flickr

Komentari