Natječaj za dodjelu stipendija za studij na Harvardu

Piše
Petra Haleš

Jan 29, 2021

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti objavila je natječaj za dodjelu stipendija iz Fonda Zlatko i Joyce Baloković Scholarship Fund za poslijediplomski studij na Sveučilištu Harvard za akademsku godinu 2021./2022. u bilo kojoj školi ili odjelu.

Postupak upisa na Sveučilište Harvard obavlja sam kandidat.

Pozivaju se zainteresirani kandidati da podnesu molbu Upravi Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Molba mora sadržavati sljedeće dokumente:

  • potvrdu (dokaz) o prijavi za upis na Sveučilište Harvard u akademskoj godini 2021./2022. (ime škole i programa na koji se kandidat/kinja prijavio/la);
  • životopis;
  • diplomu o završenome visokoškolskom studiju. Iznimno će se uzeti u obzir kandidati koji su u mogućnosti dostaviti dokaz da će diplomski studij završiti do lipnja 2021. godine;
  • preporuke dvaju sveučilišnih profesora;
  • motivacijsko pismo;
  • potvrdu o znanju engleskoga jezika (TOEFL, IELTS ili dr.).

Ako je kandidat već upisan na Sveučilište Harvard (traži stipendiju za drugu godinu školovanja), molimo da priloži dokaz o završenoj prvoj godini studija. Za dodjelu stipendije mogu se javiti i kandidati koji su već upisani na Sveučilište Harvard, ali su odgodili početak studiranja za godinu dana.

Svi dokumenti, osim preporuka koje mogu biti i na engleskome jeziku, dostavljaju se na hrvatskome jeziku na adresu: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Trg N. Š. Zrinskog 11, Zagreb, u papirnatome obliku i u elektroničkome obliku na adresu: djbuzimski@hazu.hr. Jedino se preporuke mogu dostaviti na engleskome ili hrvatskome jeziku.

Natječaj je otvoren do 19. veljače 2021. godine.

Dodatne informacije mogu se dobiti e-mailom: djbuzimski@hazu.hr.

Foto: Pixabay

Komentari