Ne gledaj mi u pijat dobio posebno priznanje u Varšavi

Piše
Diana Radobuljac

Oct 16, 2016

Dugometražni igrani film  Hane Jušić Ne gledaj mi u pijat osvojio je posebno priznanje na 32. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Varšavi.

Ne gledaj mi u pijat čini se nigdje ne prolazi neopaženo. Tako je bilo i na 32. Međunarodnom filmskom festivalu u Varšavi gdje je prikazan u sklopu natjecateljskog programa prvih i drugih filmova zajedno s još 15 dugometražnih naslova.

ne gledaj mi u pijat

Ovo je samo još jedan od niza festivala na kojima su mnogi, unatoč zabrani u naslovu, zavirili u Pijat i bili njime oduševljeni. Svjetska premijera filma održana je početkom rujna u programu Dani autora u sklopu 73. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji te ga je žiri Udruženja filmskih kritičara Europe i Mediterana (FEDEORA) nagradio kao najbolji europski film spomenute sekcije.

Nakon toga film je putovao na festivale u Vancouver i Rejkjavik, a krajem listopada destinacija je Japan odnosno Međunarodni filmski festival u Tokiju. Naposljetku film dolazi i na naša platna te će premijerno bit prikazan na 14. Zagreb Film Festivalu.

Scenarij i režiju filma potpisuje Hana Jušić, a glavne uloge nose Mia Petričević, Arijana Čulina, Zlatko Burić i Nikša Butijer. Iako su već prepoznati u svijetu cijela postava zasigurno se najviše znoji pred vlastitom publikom. No, čak su i hrvatski filmski kritičari Ne gledaj mi u pijat svrstali su među ponajbolja domaća ostvarenja u posljednjih deset godina.

ne gledaj mi u pijat

Hana Jušić

Što je toliko očaralo publiku i žiri diljem svijeta morate sami doći provjeriti na 14. Zagreb Film Festival.

14. Zagreb Film Festival u kinima Europa i Tuškanac

Komentari