NeuroSplit – apsolutni hit

Piše
Ivona Puljević

Dec 14, 2015

Potaknut nedostatkom organizacije koja bi mlade ljude obrazovala o neuroznanosti i s obzirom na postojeći interes za njom, Alen Juginović, student četvrte godine Medicinskog fakulteta u Splitu odlučio je, zajedno sa svojim kolegama, osnovati upravo takvu sekciju te je nazvati NeuroSplit. 

Ideja iza osnivanja sekcije je približavanje znanosti mladim ljudima na svjež i zabavan način, a razmišljanja o njezinu pokretanju započela su nakon 5. Hrvatskog kongresa neuroznanosti koji je održan u rujnu ove godine u Splitu. NeuroSplit podijeljen je u četiri podsekcije od kojih svaka ima vlastiti godišnji plan.

Psihijatrija, medicina spavanja, ultrazvuk i temeljna neuroznanost su područja kojima se NeuroSplit bavi i putem kojih želi privući mlade ljude da se zainteresiraju za znanost.

Cilj je da svaki član i osoba koja je sklona neuroznanosti dobije najbolju moguću edukaciju u svom odabranom području te da tu malu iskricu koja voli neuroznanost pretvorimo u požar koji nikada neće prestati gorjeti.

NeuroSplit

Članovi sekcije za neuroznanost NeuroSplit

Trenutno sekcija broji preko 100 članova, a ono što zasigurno povećava broj zainteresiranih je to da se u NeuroSplit mogu učlaniti svi, bez obzira koji fakultet pohađali. Voditelji sekcije iznimno su se potrudili kako bi članovi mogli dobiti odlično znanje u području koje ih zanima.

Alen Juginović podijelio je s nama kako će “u sklopu medicine spavanja članovi imati priliku sudjelovati u radu najmodernijeg Laboratorija za spavanje u Hrvatskoj˝, što samo dokazuje koliko se on i njegovi kolege trude kako bi neuroznanost postala nešto što mladi smatraju zanimljivim i vrijednim njihovog vremena.

NeuroSplit

Fotografija s jedne od akcija održanih u organizaciji NeuroSplita

Za sada je vodstvo NeuroSplita jako zadovoljno ostvarenim napretkom i svim pohvalama koje su primili. Nadaju se kako će se njihovo ”širenje ljubavi prema mozgu” nastaviti što dulje radionicama i predavanjima koje imaju u planu za splitske škole, fakultete, ali i ostale javne prostore. Naravno, bude li prilike, planiraju tu ljubav proširiti i po cijeloj Hrvatskoj.

Smatraju kako je sve moguće uz timski rad i planiraju postati značajan igrač na mladoj znanstvenoj sceni. Veoma je pohvalan silan trud koji su ovi mladi studenti uložili u pokretanje ovakvog projekta. Od suradnja s drugim sekcijama, Alen ističe onu sa zagrebačkom Studentskom sekcijom za neuroznanost s kojom NeuroSplit planira raditi i na budućim projektima.

Ako ste zainteresirani za priključivanje ovoj hvalevrijednoj sekciji, slobodno im se obratite putem njihove Facebook stranice NeuroSplit.

Komentari