“Nobel Days” – skup dobitnika Nobelove nagrade

Piše
Petra Haleš

Aug 28, 2019

Na Medicinskom fakultetu u Splitu, 3., 4. i 24. rujna u sklopu skupa “Nobels Days” okupiti će se čak 4 dobitnika Nobelove nagrade.

Nobel Days okupit će dobitnike najprestižnije i najcjenjenije nagrade za znanstvena postignuća – Nobelove nagrade. Četiri dobitnika održat će predavanja o svojim revolucionarnim otkrićima svim zainteresiranim stanovnicima grada Splita i njegovim posjetiteljima, s posebnim naglaskom na učenike, studente i akademsko osoblje iz cijele Republike Hrvatske i šire.

Medicinski fakultet u Splitu postati će jedna od rijetkih institucija u svijetu koja će u tako kratko vrijeme ugostiti ovoliki broj dobitnika najprestižnije znanstvene nagrade na svijetu. Na ovaj način želja je organizatora Split i Republiku Hrvatsku dodatno istaknuti kao jedno od najatraktivnijih središta znanosti u regiji, ali i šire.

Zbog iznimnog značaja, događaj će biti otvorenog tipa i potpuno besplatan te će svi zainteresirani moći poslušati predavanja i panel raspravu nobelovaca bez potrebe za registracijom.

Raspored Nobel Daysa možete vidjeti ovdje.

Komentari