Nokia 7.1 prvi pametni telefon s PureDisplay tehnologijom

Piše
Vedran Mikulić

Nov 19, 2018

Upoznajte pametni telefon Nokia 7.1, prvi pametni telefon s PureDisplay tehnologijom zaslona za superiorno iskustvo gledanja sadržaja i napredno snimanje uz ZEISS optiku.

Nokia 7.1 je prvi pametni telefon s PureDisplay tehnologijom zaslona koji zahvaljujući ugrađenoj ZEISS optici podiže ljestvicu na novu razinu kvalitete video prikaza, a brzim auto fokusom, kojeg omogućava tehnologija dvofazne detekcije, snimanje nevjerojatnih HDR fotografija.

wetransfer-506f0e_10

Uz YouTube koji danas podržava HDR sadržaj, baš kao i Netflix i Amazon Prime, iskustvo gledanja video zapisa na ovom pametnom telefonu krasi veći kontrast i kristalna čistoća, te fantastično izražajne boje koje otkrivaju sve detalje snimanog materijala bez obzira nalazite li se u svjetlijim ili tamnijim uvjetima.

PureDisplay tehnologija uključuje podršku za HDR10, što će podići vaše video zapise na novu razinu i viši kontrast (1.000.000 : 1 dinamički raspon kontrasta) uz veću jasnoću. Bilo da snimate vani uz jaku svjetlost ili u slabo osvjetljenoj sobi, igrate igre ili gledate video zapise, čisti i svijetli full HD+ 5.84” zaslon omjera 19:9 automatski će prilagoditi svjetlinu i kontrast ambijentu, kako bi vaš sadržaj bio vidljiv i jarkih boja.

1

Ovaj doživljaj dostupan je za sve vaše video zapise, uključujući čak i one koji nisu u HDR kvaliteti, tako što će biti poboljšani u realnom vremenu, korištenjem posebnog 16 bitnog procesora koji obrađuje milijune piksela u sekundi kako bi vam pružio najbolju moguću kvalitetu prikaza u svim uvjetima.

Uređaj Nokia 7.1 pokreće Qualcomm® Snapdragon636 mobilna platforma zahvaljujući kojoj se strujanje HDR sadržaja projicira s lakoćom.

Ova platforma isporučuje najbolje grafičke performanse uz učinkovito korištenje baterije kako biste u njezinim audio i video zapisima mogli što duže uživati. A, da bi se, nakon pražnjenja baterije mogli u kratkom vremenu vratiti u akciju omogućuje USB tipC brzo punjenje koje može napuniti do 50% baterije u samo 30 minuta!

wetransfer-506f0e_13

Ispričajte svoju priču uz napredno snimanje

Nokia 7.1 ima vrlo osjetljive 12MP/5MP kamere sa ZEISS optikom i dvije faze detekcije koje krasi super precizni autofokus i sjajne snimke bez obzira na uvjete osvjetljenja. Uz HDR fotografiju ova kamera snima kristalno čiste snimke, što je čini idealnom za bilježenje trenutaka i dijeljenje uspomena za sva vremena s prijateljima i pratiteljima.

Kada želite umjetnički zamutiti pozadinu, dvostruka stražnja i prednja kamera Nokije 7.1 od 8MP koristi umjetnu inteligenciju. Rezultat je savršena studijska „bokeh“ fotografija koja izgleda kao da je snimljena u studiju.

wetransfer-506f0e_Kafelek 3

Nokia 7.1 vam daje mogućnost da uz elektronsku stabilizaciju slike (EIS), eliminirate nejasnoće u slici zbog podrhtavanja ruku, te oživite događaje uz vjerni 360° Nokia prostorni zvuk. Novo korisničko sučelje kamere daje vam potpunu kontrolu nad bijelim balansom, osjetljivošću, brzinom zatvarača i otvorom blende u Pro Camera načinu.

Prednja kamera pametnog telefona Nokia 7.1 poboljšana umjetnom inteligencijom, uvodi prepoznavanje lica i animirane 3D persone, maske i filtere. Jedan pritisak tipke dovoljan je da bi vaša #bothie snimka krenula s prikazivanjem uživo, a pritom možete koristiti zabavne filtere i maske u stvarnom vremenu i podijeliti sadržaj na svojim Facebook i YouTube kanalima brzo, lako i izravno iz kamere aplikacije.

Aplikacijama Google Lens i Motion Photos također možete izravno, brzo i jednostavno pristupiti iz kamere.

I, da zaključimo, uređaj Nokia 7.1 predstavlja izvrsnu kombinaciju stila i sadržaja.

Full HD+ PureDisplay zaslon veličine 5,84’’ i omjera 19:9, koji se proteže od ruba do ruba Nokije 7.1, omogućava bolje iskustvo percepcije slike i vizualni osjećaj da je riječ o puno većem uređaju.

Staklena prednja i stražnja strana, oblikovani ugodni rubovi, okvir izrađen od aluminija serije 6000 kao i precizni urezi u boji čine uređaj Nokia 7.1 posebnim!

Komentari