Nokia Android™ 9 Pie na nagrađivani uređaj Nokia 7 plus

Piše
Mateo Galić

Oct 01, 2018

Telefon koji je osvojio EISA nagradu za korisnički telefon godine „poslužuje“ Android 9 Pie; prvi pametni telefon na Qualcomm 660 mobilnoj platformi koji donosi Android 9 Pie.

HMD Global, dom Nokia telefona, predstavlja Android 9 Pie na EISA korisničkom telefonu godine, Nokia 7 Plus. Od danas, korisnići će početi primati Android 9 Pie nadogradnju na svoj Nokia 7 plus uređaj.

Uz Googleove intuitivni softver i samo s najnužnijim aplikacijama, Nokia 7 plus poslužuje Android 9 Pie bez suvišnog softvera, promijenjenih korisničkih sučelja ili skrivenih procesa koji bi nagrizali vašu bateriju. Ova nadogradnja se nadovezuje na snažne značajke sustava Android 8.0 Oreo™ uz fokus na umjetnu inteligenciju, strojno učenje i digitalni boljitak.

Nokia 7 plus s Androidom 9 Pie najučinkovitiji je Nokia pametni telefon do sad. Napredak u strojnom učenju i umjetnoj inteligenciji kao što je prilagodljiva baterija ili App Actions osiguravaju pametniju potrošnju baterije i resursa kako bi se ubrzale funkcije pametnog telefona.

Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global, kaže:

“Kao što smo i obećali, kontinuirano radimo na tome da isporučimo čisti, siguran i ažuran Android na Nokia pametnim telefonima. Danas smo izrazito sretni što počinje isporuka Android 9 Pie na Nokia 7 plus, što nas čini jednim od prvih proizvođača koji će ponuditi najnoviju inovaciju iz Googlea, uključivo i ekskluzivne značajke Androida One kao što su App Notifications, i to u segmentu vrijednosno orijentiranih flagship telefona.“

Kao dio Android One obitelji, Nokia 7 plus će imati App Actions – nova značajka dostupna isključivo Android One i Google Pixel uređajima na Android 9 Pie sustavu. App Actions uči o vašem dnevnom korištenju telefona i pomaže vam u dovršavanju slijedećeg zadatka brže na način da predviđa vaš slijedeći korak i ponudi vam odgovarajuću aplikaciju, bilo da se radi o poslu, glazbi ili zabavi.

Nokia 7 plus je optimizirana da izvuče maksimum iz snažne baterije. Značajka Adaptive Battery koristi dubinsko učenje kako bi shvatila uzorak korištenja telefona i postavila prioritete za korištenje baterije prema vašim omiljenim aplikacijama kako bi Nokia 7 plus bila još pametnija.

Prilagodljiva baterija smanjuje potrošnju procesora do >5% što je najveća ušteda po komponenti. Potrošnja za WiFi prijenos podataka smanjena je do >10%.

Od jeseni 2018 stiže nova digitalna tehnologija za vaš boljitak, koja potiče da uzmete pauzu od korištenja zaslona. Nove značajke će uključivati naglašavanje vremena korištenja uređaja na zaslonu, mogućnost da postavite ograničenje korištenja određenih aplikacija i Wind Down Mode koji prilagođava svjetlinu zaslona i aktivira Ne Ometaj u unaprijed određeno vrijeme večeri. Nokia pametni telefoni već dugo potiču na uzimanje digitalne pauze uvođenjem telefona Nokia 3310 i Nokia 8110 čime potičemo odmor od skrolanja po ekranu.

Ključne značajke Androida 9 Pie

  • App actions – Brže obavite slijedeći zadatak uz praćenje uporabe aplikacija i predviđanje što ćete slijedeće koristiti
  • Slices – Identificira relevantne elemente vaših omiljenih aplikacija kako bi bile lakše dostupne
  • Google Lens – Pretražujte sve što vidite tako da identificirate predmete kroz tražilo kamere
  • Prilagodljiva baterija – Koristi dubinsko učenje da razumije uzorke korištenje i odredi prioritete potrošnje baterije na omiljene aplikacije
  • Prilagodljiva svjetlina – Automatski prilagođava svjetlinu telefona prema korisničkom ponašanju i postavkama
  • Nova sistem navigacija – Stavlja naglasak na pokrete umjesto na gumbe na dnu ekrana (potrebna korisnička aktivacija)

* Značajke digitalnog boljitka, raspoložive od jeseni 2018.

  • Device time – Naglašava vrijeme provedeno uz zaslon, uključujući koliko ste puta otključali uređaj i broj obavijesti
  • App timer – Postavlja ograničeno vrijeme korištenja aplikacija
  • Wind down mode – Proširuje već postojeći Ne Ometaj način uz dodatnu prilagodbu obavijesti i noćno svjetlo koje prigušuje osvjetljenje zaslona, kako bi se smanjilo plavo svjetlo koje se povezuje s poremećajima sna.

Čist, siguran i ažuran Android

Nokia pametni telefoni dolaze s čistim, sigurnim i ažurnim Android doživljajem, čime osiguravaju da vaš telefon ima najnovije Google inovacije, redovna sigurnosna ažuriranja, bez nepotrebnih promjena korisničkog sučelja ili skrivene procese koji smanjuju trajanje baterije.

Poslovna preporuka

Android OreoTM dolazi s preporukom za poslovne korisnike jer pojednostavljuje korištenje uređaja, uz mogućnost stvaranja osobnih i poslovnih profila i pojačanu sigurnost. Uz Android zero-touch registraciju, značajku koja je predstavljena na Android OreoTM sustavu, organizacije mogu početi koristiti Nokia pametne telefone uz unaprijed postavljene poslovne postavke. Telefoni se mogu konfigurirati online te isporučiti zaposlenicima, kako bi mogli odmah početi s korištenjem čim izvade telefon iz kutije. Nokia pametni telefoni s Android OreoTM sustavom podržavaju zero-touch registraciju od uređaja Nokia 3 naviše.

Android One

Nokia 7 plus je dio Android One obitelji koja pruža pametan, siguran i jednostavno sjajan doživljaj koji je osmislio Google. Nokia pametni telefoni s Android One ponudom nude više pohrane i dulje trajanje baterije. Najnovije inovacije umjetne inteligencije koju su osmislili naši prijatelji iz Googlea pomažu vam da uspješno provedete svaki dan. Nokia 7 plus će tri godine primati mjesečno sigurnosno ažuriranje i dvije godine ažuriranje operativnog sustava, u sklopu jamstva Android One programa.

HMD Global

Sa sjedištem u Espoou u Finskoj, HMD Global Oy je dom Nokia telefona. HMD dizajnira i prodaje pametne i obične telefone namijenjene širokom rasponu korisnika i cjenovnih opcija. S naglaskom na inovativnost i kvalitetu, HMD je ponosan ekskluzivni nositelj licence Nokia robne marke za telefone i tablete. Za daljnje informacije posjetite www.hmdglobal.com. 

Nokia je registrirana robna marka korporacije Nokia. Android, Google i druge oznake su registrirane robne marke kompanije Google LLC. Oreo je registrirana robna marka tvrtke Mondelez International, Inc group.

Komentari