Nositelju liste Živog zida kaznena prijava za blud

Piše
Mateo Galić

Jun 21, 2020

Dominika Vuletića (39), nositelja liste Živog zida u III. izbornoj jedinici, policija je uhitila i kazneno prijavila zbog sumnje da je prije četiri dana bludničio nad 20-godišnjom djevojkom u svojemu kabinetu na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. 

Nakon dovršenog kriminalističkoga istraživanja policija ga je predala pritvorskom nadzorniku. Zatim ga je u svojstvu osumnjičenika ispitalo zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo, nakon čega je profesor pušten da se brani sa slobode, ali uz mjere opreza. Tužiteljstvo je, bez otkrivanja identiteta, objavio kako su ispitali 39-godišnjaka.

– Nakon ispitivanja okrivljenika, doneseno je rješenje kojim su okrivljeniku naložene mjere opreza zabrane približavanja žrtvi te zabrane uspostavljanja i održavanja veze sa žrtvom – priopćili su iz tužiteljstva.

Kako doznaje jutranji.hr, Dominika Vuletića, inače docenta na Katedri za pravo Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, privela je policija nakon što ga je prijavila 20-godišnja studenica jednog drugog fakulteta. Vuletić i studentica upoznali su se prije nekoliko dana tijekom stranačkih aktivnosti Živog zida.

Foto: pixabay

Komentari