Nova oprema za stomatologiju konja

Piše
Mateo Galić

Jul 19, 2021

U okviru projekta Razvoj visokoobrazovnih standarda zanimanja, standarda kvalifikacija i unaprjeđenje integriranog preddiplomskog i diplomskog studija veterinarske medicine uz primjenu HKO-a na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu nabavljena je razna oprema koja omogućuje unapređenje nastavne djelatnosti integriranog preddiplomskog i diplomskog studija veterinarske medicine.

Na taj način konačno je omogućeno da nastavnici VEF-a studentu pruže mogućnost samostalnog rada uz nadzor što uz staru, iznimno tešku brusilicu nije bilo moguće. Osim toga, zahvaljujući ergonomskom dizajnu opreme u potpunosti su ispunjeni i propisani uvjete zaštite na radu i očuvanja svog zdravlja.

Stomatologija-konja-2-770x420-1
Dodatno, nabavljen je čitav niz opreme koja se odnosi na dijagnostičke postupke, a koja omogućava podrobnije upoznavanje studenata s patologijama zubala konja, nastavne jedinice iznimno važne za sve buduće doktore veterinarske medicine koji će liječiti konje.

Oprema je već korištena u sklopu redovne nastave iz predmeta Kirurgija, ortopedija i oftalmologija II, Ambulantna klinika te Bolesti konja, kako na klinici tako i na terenu.

Komentari