Novinarska radionica u Info zoni

Piše
Kristina Jelić

Feb 02, 2016

U Info zoni Split će se od 8. do 12. veljače u 17 sati održavati novinarska radionica koju će voditi Mate Prlić.

Na ovoj novinarskoj radionici u sklopu Info zone voditelj radionice Mate Prlić će polaznike podučiti osnovnim znanjem o novinarskoj profesiji te će im prenijeti dio svog bogatog novinarskog i uređivačkog iskustva rada u nekoliko medija.

Kroz teoretski i praktični dio radionice polaznicima će približiti posao u redakciji, naučiti ih kako nastaju vijesti te im otkriti kako dolazi do grubih pogrešaka. Također, ponudit će im i da se okušaju u pravim novinarskim zadacima. Bit će to prilika za stjecanje i razvijanje novinarskih vještina, ali i dokazivanje potencijalnim poslodavcima.

Mate Prlić medijskim se projektima počeo baviti prije petnaestak godina pokretanjem web stranice Torcide i Torcida magazina. U svijet novinarstva ozbiljno je zakoračio radom u gradskoj rubrici Slobodne Dalmacije nakon čega je karijeru nastavio u novini Metro Express. Medijima na internetu ponovno se vratio na portalu Glas Dalmacije, nakon čega su uslijedile uredničke epizode na Splitskoj televiziji, tjedniku Vrime, portalu Dalmacija News. Danas je urednik na Dalmatinskom portalu.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Na novinarsku radionicu prijaviti se možete ovdje.

Detaljnije na facebooku.

Komentari