NP Plitvička jezera i FlixBus zajedno u očuvanju okoliša

Piše
Lorena Sikavica

Apr 30, 2019

FlixBus, europski broj 1 u prijevozu putnika autobusom te Nacionalni park Plitvička jezera zajedno udružuju snage u volonterskom čišćenju parka.

Tako se u subotu, 11. svibnja 2019. povodom obilježavanja 70 godina Nacionalnog parka Plitvička jezera i 40 godina od upisa na UNESCO-ov Popis svjetske prirodne baštine, organizira akcija zajedničkog čišćenja parka naziva ˝Zajedno čistimo Nacionalni park Plitvička jezera˝.

˝Ovo nam je druga godina održavanja akcije “Zajedno čistimo Nacionalni park Plitvička jezera” u koju želimo uključiti zainteresirane volontere. Prošle godine akcija je bila izrazito uspješna, a nama su osobito značile brojne pozitivne povratne informacije. Budući da ove godine slavimo 70 godina Nacionalnog parka i 40 godina od upisa na UNESCO-ov Popis svjetske prirodne baštine, drago nam je da je i FlixBus prepoznao i podržao akciju u našoj slavljeničkoj godini.˝ – poručuju iz JU NP Plitvička jezera.

Kako bi zainteresirani volonteri do NP Plitvička jezera stigli sigurno i ekološki, FlixBus će osigurati dva zelena FlixBus autobusa i besplatan prijevoz od/do Nacionalnog parka. FlixBus zelenim autobusima kreće se iz Zagreba u jutarnjim satima s nekoliko lokacija, a povratak je predviđen u večernjim satima. Osim besplatnog prijevoza, osiguran je besplatan ulazak u Nacionalni park, potrebna oprema te obrok za sve sudionike  kao i dobra zabava uz zajedničko druženje.

S obzirom na to da je broj sudionika ograničen, molimo da se svi zainteresirani prijave na mail prijave@np-plitvicka-jezera.hr najkasnije do 8. svibnja 2019. Prilikom prijave saznat će se i točni detalji samog putovanja ili putem web stranice NP Plitvička jezera.

˝U volonterski projekt Nacionalnog parka ušli smo s našim FlixBus partnerom Prijevoz Knežević čije je sjedište upravo u srcu ovih prirodnih ljepota te partnerom iz Slavonije, Slavonija Bus. Drago nam je što smo svi pronašli zajednički interes u očuvanju okoliša. – izjavila je Petra Milanović, Voditeljica odnosa s javnošću za FlixBus za CEE South regiju. ˝Kao kompaniji nam je od izuzetne važnosti pomicati granice održivog načina putovanja te što više putnika usmjeriti na autobuse umjesto zrakoplove i osobne automobile koji znatno više štete okolišu. Upravo u sklopu ove akcije s dva zelena autobusa dovozimo volontere kako se nepotrebno ne bi palili mnogobrojni osobni automobili. ˝ – dodala je Petra.

Zajedno štitimo prirodne ljepote Hrvatske

Nacionalni park Plitvička jezera svake godine organizira volontersko čišćenje parka ne samo kako bi se zajednički pridonijelo čistoći najstarijeg nacionalnog parka, već i neopisivo vrijednog blaga koje je potrebno očuvati i za buduće naraštaje.

FlixBus kao europski broj 1 kada je u pitanju prijevoz putnika autobusima diljem Europe, s razlogom je zelene boje te također doprinosi zaštiti okoliša. FlixBus autobusi dokazuju posebnu učinkovitost u potrošnji goriva te su iznimno štedljivi u ispuštanju stakleničkih plinova. Više od 80% FlixBus flote zadovoljava normu EURO 6. Jednako tako, putnici imaju priliku i sami doprinijeti kompenzaciji opterećenja klime u skladu sa svojim putovanjem. U zaštiti okoliša, FlixBus sudjeluje i digitalnim kartama bez potrebe printanja istih.

FlixBus osim što se uključio u ovaj projekt besplatnim prijevozom putnika iz Zagreb do NP Plitvičkih jezera omogućio je prijevoz putnika do/od Plitvičkih jezera 2x dnevno redovnim autobusnim linijama ne samo iz Zagreba već i iz drugih dijelova Europe zahvaljujući dobroj povezanosti s 28 europskih država.

Komentari