O blagoslovu negativnih emocija i negativnim mislima

Piše
x-ica tim

Nov 04, 2019

Drage moje i dragi moji, prošloga smo tjedna naučili da svi „problemi“ vezani za potiskivanje emocija nastaju kada ne znamo zašto osjećamo to što osjećamo.

Emocije su pokazatelj gdje smo. Emocije su nam pokazatelj što ćemo privlačiti. Emocije nisu ništa drugo nego pokazatelj našeg odnosa s našim nefizičkim ja. Ako smo to shvatili, više ništa nećemo potiskivati. Ako ćemo time otpuštati otpor uvijek ćemo izražavati emociju.

Zaključak je, ako nam je lakše izraziti tugu i tako se dići na emocionalnoj ljestvici, onda je izrazimo, isplačimo se i otpustimo. Jer, kada zaista znamo što je emocija, neće biti niti govora o njihovom potiskivanju.

Naime, mnogi će od nas u tim trenutcima osjetiti i pravi blagoslov negativnih  emocija! Pitate se kako je to moguće!? Odgovor je jednostavan: naprosto zato jer smo svi mi produžetak nefizičkog, budući da imamo isti fokus kao što ga ima i naše nefizičko ja. To znači da naše nefizičko ja i fizičko ja svakoga trenutka komuniciraju!!! Kako? Emocijama!

A, budući da emocije nisu ništa drugo nego sustav emocionalnog vođenja, logično je da su one, bilo pozitivne ili negativne pravi blagoslov! Kada ne bi postojale negativne emocije, mi naprosto ne bi znali da smo se udaljili od sebe i da naše nefizičko ja to ne vidi na način na koji mi gledamo, jer bi usmjerilo fokus nekamo drugamo! Naposljetku, ne bismo niti znali da nismo u vortexu!

I zato su emocije blagoslov, jer nam služe i pomažu. Kada, na primjer, osjetimo nemoć, osjetimo to samo iz jednog, jedinog razloga, jer nas naše nefizičko ja ne vidi nemoćnima. Naime, naše se nefizičko ja ne slaže s nama. Ili, bolje rečeno, mi se ne slažemo sa svojim nefizičkim ja, jer ono je u vortexu. I, neće nikada i niti pod koju cijenu izaći iz vortexa. Mi smo ti koji u vortex ulazimo i izlazimo. I, zato imamo pozitivne i negativne emocije, ovisno o tome gdje smo. Dakle, na emocije gledajmo kao na razgovor između nas i našega nefizičkog ja.

Evo primjera:

Padne vam na pamet misao kako nemate posao i kako ga nećete niti dobiti jer se danas teško zaposliti i posla jednostavno nema. Koju emociju osjetite dok o ovome mislite? Ljutnju, frustraciju, tugu, bijes, strah, sumnju? U svakom slučaju emocija je negativna i nalazi se nisko na emocionalnoj skali.

Zašto osjećate takve emocije? Zato što vam vaše nefizičko ja tim emocijama poručuje: „Ne misli o tome tako. Ja to ne vidim tako! Ja već radim taj posao o kojem ti sada misliš. U vortex ti je otišla želja, ja sam odmah otišao za tom željom, ti nisi! Ti si ostao fokusiran na „realnost“ koju si iskreirao do sada! Hajde, makni fokus s tih misli!“

To vam je poruka vašega nefizičkog ja i zato imate negativnu emociju. Da ste u vortexu i da ste se uskladili s nefizičkim ja, osjećali biste se izvrsno i imali biste ove misli: „Posla uvijek ima za vrijedne ljude. Znam da ću dobiti taj posao ako je to ono što zaista želim. Jedva čekam da me pozovu na razgovor!“

Ovakve bi vam misli donijele pozitivnu emociju što bi bio znak da ste se uskladili sa svojim nefizičkim ja, da ste u vortexu. Tada ćete vibrirati visoko i privući ćete u svoje iskustvo posao i sve ono što želite.

Još malo o negativnim  mislima

Uzrok naših negativnih misli su naša uvjerenja!

Naime, od djetinjstva su nas uvjeravali da nismo dovoljno dobri, da je život borba, da danas više nema iskrenih ljubavi, da jedno zlo ne dolazi samo, da je neka bolest neizlječiva, da ako je predobro, onda nije istinito, da se moraš itekako pomučiti da bi imao novca itd.

Tijekom odrastanja mnogo smo puta čuli slična uvjeravanja u koja smo s vremenom i povjerovali. Ne zamjerite onima koji su vas odgajali. Jednostavno nisu znali bolje. Uvjerenja se prenose s generacije na generaciju, a sada je došlo vreijeme da to zaustavimo! Zašto je logičnije misliti negativno nego pozitivno? Davno sam ovo pitanje postavila sebi u želji da pronađem način kako bih promijenila uvjerenja.

Kada nekoliko puta sebi ponovite suprotnu afirmaciju od one koju želite mijenjati, vaša uvjerenja se mijenjaju. Negativne misli isto vibriraju, baš kao i pozitivne! Dakle, kako vibrirate, takve misli i privlačite. Mi nismo naše misli, iako one itekako vladaju našim životima. Zar onda nije bolje misliti pozitivno?

Prvi korak ka promijeni uvjerenja je, naravno, meditacija. Zahvaljujući meditaciji podižete razinu vlastite svijesti, u kojoj se odvajate od misli koje vam ne služe na dobrobit: samo ih primijetite, promotrite i otpustite.

Razlika između svjesne i nesvjesne osobe je u tome da svjesna osoba primjećuje pojavu negativne misli, dok je nesvjesna proživljava! Danas postoji velik broj dokaza da sve bolesti nastaju iz misli i uma! Imaju li negativne misli snagu? Imaju! No, dobra je vijest da pozitivna misao ima mnogo veću snagu od negativne. Osnova Zakona privlačenja u pogledu vibracija jest to da slično privlači slično.

Privlačite misli slične vibracije kakvu ima i misao koju mislite. Birajte svoje misli jer svjesnim odabirom stvarate iskustva koja ćete živjeti. I zaboravite ovo staro vjerovanje: predobro je da bi bilo istinito! Jer, ako je predobro, onda je sigurno i istinito! Tu nema straha… A, mi se čitamo za tjedan dana upravo pričom o strahu!

Do tada vas ljubi vaša,Ana

FlixBus kodovi – listopad

U prodaji X-ICA parfemi

Komentari