Obilježavanje dana ljudskih prava

Piše
Mateo Galić

Dec 07, 2020

Inicijativa mladih za ljudska prava poziva sve zainteresirane da se pridruže na online događaju povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, 10. prosinca putem platforme Zoom.

Događaj, čiji je cilj promovirati inovativne ideje i inicijative mladih u području ljudskih prava, će otvoriti gđa. Homma Latif, zamjenica veleposlanika Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj, gospođa Helena Beus, ravnateljica Ureda za Udruge Vlade Republike Hrvatske i gospodin Alen Tahiri, ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske.

Nakon uvodnog obraćanja, predstavit će se tri nagrađene ideje mladih nastale kao rezultat Moje inicijative – natječaja za najbolje ideje koje doprinose lokalnim zajednicama. Nakon predstavljanja najboljih ideja uslijedit će panel na teme inovacija i mladih u području ljudskih prava na kojem će sudjelovati Marko Kovačić (Institut za društvena istraživanja u Zagrebu) i Diana Bekavac (K-zona), uz moderiranje Branke Vierde iz Inicijative mladih za ljudska prava.

Raspored:

  • 10:00 – 10:15 Uvod i pozdravni govori
  • 10:15 – 10:45 Predstavljanje najboljih ideja mladih
  • 10:45 – 11:00 Pauza
  • 11:00 – 12:30 Panel diskusija: kako biti inovativne u zaštiti i promicanju ljudskih prava?

Na događaju će sudjelovati mladi, predstavnici organizacija civilnog društva i institucija te svi koji su zainteresirani za teme ljudskih prava, inovacija i doprinosa lokalnim zajednicama, a otvoren je za širu javnost.

Za sudjelovanje se potrebno prethodno registrirati ovdje: https://zoom.us/meeting/register/tJYtdOmgqjMsHNDiiCQFoB-YPdsB77hlp4PU

Komentari